Haberler

İkiz Motokrosçular İlk İki Sırayı Kimseye Kaptırmıyor

Güncelleme:

Motokros ve süpermoto yarışı sporcuları 11 yaşındaki ikizler Deniz ve Can Öncü, katıldıkları yarışlarda ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor.

Motokros ve süpermoto yarışı sporcuları 11'er yaşındaki ikizler Deniz ve Can Öncü, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışlarda ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor.

Türkiye'deki motokros şampiyonalarında, parkurların favori ikilisi olan ve adlarından sıkça söz ettiren ikizler, yarıştan çok gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle hem izleyenlerden hem de ağabeyleri motokrosçulardan büyük ilgi görüyor.

Avrupa Motosiklet Kulübünce Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Parkuru'nda düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'nın en çok konuşulan isimlerin başında, diğer müsabakalarda olduğu gibi Alanya'dan katılan Deniz ve Can Öncü geldi.

Yarışmaya favori başlayan ikizlerden Deniz, 85cc kategorisinde birinci, Can ise ikinci olurken, 65cc sınıfında ise Can birinciliği, kardeşi de ikinciliği aldı. İki kardeş, küçük motorlu motosikletlerine rağmen zorlu parkurda elde ettikleri zamanlamayla güçlü motosiklet kullanan birçok ağabeyini geride bıraktı.

Türkiye'deki motokros şampiyonalarında, parkurların favori ikilisi olan ve adlarından sıkça söz ettiren ikizler, ulusal ve uluslararası motokros ve süpermoto yarışlarında ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor.

Özellikle motokrosta, yarıştan çok gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle hem izleyenlerden hem de ağabeyleri motokrosçulardan büyük ilgi gören ikizlerin yarışların son turunda ortaya koydukları performans, rampalardan atlamaları, yarış severlere heyecanlı dakikalar yaşatıyor.

"Çok zor bir spor değil"

Motokrosu çok sevdiğini belirten Deniz Öncü, motosikletle 5 yaşında tanıştığını belirterek, ikizi Can ile 65cc ve 85cc kategorilerinde yıllardır yarıştıklarını söyledi.

Bu spor dalında Türkiye'de birinciliklerinin, Avrupa ve Balkanlar'da ise süpermoto yarışlarında derecelerinin bulunduğunu anlatan Deniz, "Süpermoto yarışlarında Avrupa, Doğu Avrupa ve Balkanlar'da ikinciliklerim var. Yarışlarda en büyük rakibim kardeşim oluyor ve ona hiç kolaylık sağlamam" dedi.

Alanya'da pist olmadığını, genellikle ormanlık alanlarda çalıştıklarını dile getiren Deniz, "Hedefim, Kenan Sofuoğlu gibi başarılı bir sporcu olmak. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Başarırım, herhalde çok zor bir spor değil. Öğrendikten sonra kolay. Sadece 2011'de düştüm, omzum kırıldı. Korkmadım halen devam ediyorum" diye konuştu.

Can ise babalarının doğum günü hediyesi olarak aldığı motosikletle 5 yaşında tanıştıklarını ifade ederek, o günden bu yana kardeşiyle üzerinden inmediklerini anlattı.

Türkiye Motokros Şampiyonalarında 85cc kategoride geçen yılın birincisi olduğunu belirten Can, "Kardeşim ikinci oldu. Kardeşim 65cc'de birinci ben ikinci oldum. Avrupa, Balkanlar ve Doğu Avrupa süpermoto şampiyonalarında ise şampiyonluklarım var. Bu yarışlarda ikinciliği kardeşim aldı. Kardeşimle yarışmak zor oluyor ama bu yarış sonuçta, herkes birincilik için mücadele veriyor" ifadesini kullandı.

Özellikle süpermoto yarışlarında konusunda Kenan Sofuoğlu'nun kendileriyle ilgilendiğini vurgulayan Can, hedefinin kardeşiyle aynı olduğunu Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmayı istediğini söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sofuoğlu Türkiye Alanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title