Haberler

Delican'dan Demokrasi Nöbeti Açıklaması

İzmir’de binlerce kişi darbe kalkışmasına karşı meydanları doldururken, açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “93 yıl önce bu cumhuriyeti kurarken bizim parti rozetlerimiz yoktu.

İzmir'de binlerce kişi darbe kalkışmasına karşı meydanları doldururken, açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "93 yıl önce bu cumhuriyeti kurarken bizim parti rozetlerimiz yoktu. Burada farklı siyasi partilerden insanlar da var. Bu darbe sadece AK Parti'ye karşı yapılmak istenmedi. Allah korusun bu mücadeleyi vermeseydik, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane komutan oturtacaklardı. Belediye CHP'nin olmayacaktı. Ankara'da belediye bizim olmayacaktı" dedi.

Bir grup askerin darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Ellerinde bayraklarla darbeye karşı tek yumruk olan vatandaşlar, sabah kadar nöbetini sürdürecek. Demokrasi nöbetinde küçük bir kız çocuğu İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okurken, alanda duygu dolu anlar yaşandı, mehter marşları çalındı. Öte yandan, tarihi Saat Kulesi'ne çıkan vatandaşlara da, kuleyi tahrip etmemeleri uyarısında bulunuldu. Ardından yukarıdan inmeleri istendi. Açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "93 yıl önce bu cumhuriyeti kurarken bizim parti rozetlerimiz yoktu. Hepimiz bu vatan için Kurtuluş Savaşı'nı gerçekleştirdik. Bugün bu anlı şanlı rozetimiz bizim için her şeyin üstünde ama tüm partililerle burada kucaklaştık. Burada farklı siyasi partilerden insanlar da var. Siyasi görüşü olmayan insanlar var, İzmirliler var. Hepsi ay yıldızlı bayrağımızın altında Cumhurbaşkanımızı desteklemek için buradalar. Cumhurbaşkanımızın canına kastetmek isteyen hain yapılar bu ülkeyi ele geçirmeye çalışırken kardeşlerimiz onlara karşı dimdik durarak, mücadele etti. Bu mücadele parti mücadelesi değil. Bu darbe sadece AK Parti'ye karşı yapılmak istenmedi. Allah korusun bu mücadeleyi vermeseydik, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane komutan oturtacaklardı. Belediye CHP'nin olmayacaktı. Ankara'da belediye bizim olmayacaktı. O yüzden bu iş partilerin üzerinde, Cumhurbaşkanlığımıza, devletimize yapılmış bir kasıt. Ülkemizi işgal etmek için yaptıkları bir kasıt. Partiler üzeri gördüğümüz için şu anda sadece Türk bayrağımız var" diye konuştu.

"Bu sütü bozuklara asla pirim vermediler"

Delican, şu ifadeleri kullandı: "İzmir'in coşkusunu görüyorsunuz. Demokrasi kalesi olarak demokrasisine nasıl sahip çıktığını görüyorsunuz. 15 Temmuz'da ülkemize yapılan bu işgale karşı meydanları dolduran illerden birisi de İzmir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın 'meydanlara çıkın' emriyle bütün İzmir Allah'ımıza şükürler olsun ki bu meydanı doldurdu. Pazar günü olmasına rağmen insanlar vatan nöbetini, demokrasi nöbetini bırakmıyor. Herkes burada. İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu sütü bozuklara asla pirim vermediler, demokrasilerine sahip çıktılar. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız başta olmak üzere, seçilmiş parlamentomuza, Başbakanımıza, milletvekillerimize sahip çıkıyorlar. Bu kentin kurtuluşunda nasıl kahramanca öncü oldularsa, darbe kapılarının kapatılmasında da yine meydanlarda öncü olmaya devam ediyorlar."

"Bu millet 15 Temmuz'da darbe çağını kapattı"

Delican, konuşmasında Türk milletine de seslenerek, "Birlik beraberliğimiz siyasete malzeme yapılacak kadar ucuz değil. Herkesin dünya görüşü ayrı olabilir ama birlik beraberlik içerisinde bu hainlere yol vermedik. Türkiye tarihinde darbeye karşı gösterilmiş en büyük halk hareketini, milli iradeyi gösterdik. Fatih Sultan Mehmet, bir çağ kapatıp bir çağ açtı. Bu millet de 15 Temmuz'da darbe çağını kapattı" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title