Haberler

Delebe: İşkence Yapılması Asla Kabul Edilemez

Güncelleme:

Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, son dönemlerdeki operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilere işkence yapılmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Delebe, IŞİD hücrelerine yapılması beklenen operasyonların HDP tabanına yapılmasının kaygı verici olduğunu söyledi. Delebe ayrıca son günlerdeki operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler için işkence iddialarını da gündeme getirdi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe gözaltı operasyonları ve 'gözaltında işkenceler yapıldığı iddiaları' ile ilgili açıklama yaptı. Baro binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Delebe, Ramazan Bayramı'ndan sonra ülke genelinde şiddet olaylarının arttığını söyledi.

"Son 3 yılda geliştirilen demokratik çözüm süreci, şu anda çıkmaza girmiş vaziyette" diyerek açıklamasına başlayan Delebe, "İnsan hakları örgütleri, STK'lar ve barolar süreci kaygıyla izliyoruz. Bayramdan sonra Suruç'ta 32 gencimizin hayatını kaybetmesine neden olan katliamdan sonra ülke yeniden gerilmeye başladı. Ceylanpınar'da iki polisin hayatını kaybetmesi ile birlikte şiddet olaylara daha da tırmandı. 3 yıldan beri gelmeyen cenazeler, ülkenin dört bir yanına gelmeye başladı. Sürecin, asla siyasi gelecek kaygılarına kurban edilmemesi gerekiyor. 7 Haziran genel seçimlerinin ardından Türkiye toplumunun bir beklentisi vardı; çünkü çözüm sürecinin devam etmesi gerekiyordu. Şiddet olaylarının ardından IŞİD hücrelerine operasyon dalgası beklenirken, operasyon dalgasının HDP tabanına yönelik olduğunu kaygıyla izlemekteyiz. Türkiye çapında, binden fazla gözaltı var. Bölgemizde alınan gözaltılar bir kısmı tutuklama ile sonuçlandı. IŞİD'e yönelik yapılan operasyonların sönük olduğu görülüyor. Çözüm sürecinin baltalanmaması açısından siyasal iktidarın HDP tabanını baskı altında tutmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

'YÜKSEKDAĞ'A SORUŞTURMA'

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'a açılan soruşturmaya da değinen Delebe, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş hakkındaki soruşturmasından sonra bugünde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Eş Başkan Figen Yüksekdağ hakkında bir soruşturma başlattı. Suruç'ta sarf ettiği 'Sırtımızı PYD'ye, YPG'ye ve YPJ'ye yaslıyoruz' söylemlerinin ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Biz bunu bir çelişki olarak görüyoruz. Dünyada, Amerika'da bir terör örgütü olarak kabul edilmeyen Roja'daki Kürt örgütlenmesi olan YPG'nin, PYD'nin bir terör örgütü olarak görülmediği, Figen Yüksekdağ'ın da 'Biz sırtımızı YPG'ye yaslıyoruz' şeklindeki yaklaşımı Türkiye'nin dış politikadakiyle çelişki arz etmiyor. Çünkü Türkiye, yeri geldiği zaman koridor açtı. Peşmerge güçlerinin Roja'ya, Kobani'ye geçmelerini sağlamak amacıyla Türkiye'nin yaklaşımını ve desteğini sergilemiş oldu. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu soruşturmayı açması savaş konseptinin bir parçası olarak görüyoruz. Bizim çağrımız şudur: Türkiye toplumu barış istiyor, gerilim istemiyor. Maalesef anneler yine ağlamaya başladı. Çözüm süreci belli bir merhaleye getirilmişken şu anda ortadan kaldırılmış vaziyette bulunuyor. Umudumuz, temennimiz kaldığı yerden devam eder. Siyaset aklıda üzerine düşen sorumluluğu, vazifeyi yerine getirir" ifadelerini kullandı.

'ÇOK CİDDİ İŞKENCE İDDİALARI VAR'

Gözaltında tutulanlara işkence gördükleri yönünde iddialara da değinen Delebe şunları kaydetti: "Urfa'daki gözaltılar da çok ciddi işkence iddiaları mevcut durumda bulunuyor. Kötü işkence ve muamele yıllar önce Türkiye'nin mevzuatından çıkartıldı; ama buna rağmen kolluk güçlerinin insanlara kötü muamele göstermesi, işkence yapması asla kabul edilemez. Baromuzda çalışan avukatlarımızın tuttuğu tutanaklar bulunuyor. Söz konusu faillerin hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Şanlıurfa Barosu olarak süreci sonuna kadar takip edeceğiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ramazan Bayramı Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (1)

ASAYİŞ:

bu haberin doğruluğunu öğrenmek isteyen buyursun gelsin, gözaltına alalım. . Yerinde görün. . ikincisi bu adamlar kimmiş neden gözaltına alınmışlar. . Camidenmi alınmışlar. . Kendinize gelin lan artık. . Çekidüzen vereceksiniz kendinize. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title