Haberler

Dekan Sarıbıyık'tan Müsiad Sakarya Şubesine Ziyaret

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç'i ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç'i ziyaret etti.

Sarıbıyık, ziyarette yaptığı konuşmada, SAÜ'nün uygulama becerisine sahip nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı "3+1 ve 7+1" projesi için kentin sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüklerini söyledi.

Uygulamaya konulan bu modelin çok büyük cesaret göstergesi olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, "İnsanlar hocaları ulaşılmaz, üniversiteyi girilmez olarak görmekteydi. İnsanlara böyle bir şeyin olmadığını gösterdik. Aynı zamanda doğru bir gelecek planlaması için bir ışık yaktık. Şimdi bir adım daha ileri giderek bu projeyi Türkiye'deki tüm üniversitelerde hayata geçirmeyi istiyoruz. İşte bu noktada sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Sarıbıyık, üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "SAÜ tarafından yeni hayata geçirilen bir diğer uygulama da iş adamı ya da bir iş yerinde çalışıyor ve iş yeri tarafından destekleniyor olmak koşuluyla talep eden çalışanlara yönelik koşulsuz yüksek lisans imkanıdır. Burada beklenen, sanayinin sorunlarına çözüm üretecek proje oluşturulması hususunda faydalı bir uygulama olmasıdır." dedi.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Genç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin Türkiye geneline duyurulması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Ahmet Genç Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title