Haberler

Dekan Prof. Dr. Bilal Kemlikli: Yeni Hedefimiz İlk 10

Güncelleme:

DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, kurulalı henüz 2 yıl olmalarına rağmen 65 ilahiyat fakültesi içerisinde 32. sırada yer aldıklarını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, kurulalı henüz 2 yıl olmalarına rağmen 65 ilahiyat fakültesi içerisinde 32. sırada yer aldıklarını ifade etti.

DPÜ İlahiyat Fakültesi'nin 400 öğrenci ve 42 akademisyene ulaştığını belirten Kemikli, yeni hedeflerinin en kısa sürede ilk 10'da yer alan ilahiyat fakültelerinin arasına girmek olduğunu kaydetti.

Kütahya'nın ilim ve irfan geleneği olan bir şehir olduğunu dile getiren Kemikli, "DPÜ İlahiyat Fakültesi bu sene ikinci yılını tamamladı. ben 2012 yılında göreve başladım. 2 yıllık görev süresi içinde 42 öğretim üyesi ve elamanına ulaştık. 42 akademisyenin 17'si araştırma görevlisi. 8 tanesi öğretim görevlisi, diğerleri de profesör ve doçent olmak üzere 42 öğretim üyesine sahibiz. Yeni olmakla birlikte yıllardır hizmet gören pek çok fakültenin vasatını yakalamış durumdayız. Geçtiğimiz sene ilk defa öğrenci almıştık. Bu da ek kontenjandandı. Şu anda 400 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Bu sene yeni bir binamız var. DPÜ'nün ilk rektörlük binası İlahiyat Fakültesi'ne tahsis edildi. Bu sene 65 ilahiyat fakültesi içerisinde bizi tercih eden öğrencilerin puanlarına göre 32. sıraya gelmiş bulunmaktayız. Hedefimiz DPÜ İlahiyat Fakültesi'nin en kısa sürede ilk 10'nun içerisine girmesidir.Kültürel ve yetiştireceği insan açısından Türkiye'nin bir kaç üniversitesinden biri olmaya adaydır. Kütahya gibi ilin ve irfan geleneği olan, köklü tarihi olan bir şehri referans edinerek bilimsel etkinlikler yapıyoruz. Bunu bilim alemine tanıtmaya çalıyoruz. İlk projemiz olarak Ahteri kebir sözlüğünün müellifi Ahteri Muslihiddin Efendi hakkında Türk Dil Kurumu ile birlikte ortak bir program yapmıştık. Unutulmaya yüz tutmuş Ahteri Muslihiddin Efendi'nin yeniden tanınmasına neden olmuştuk. Bu sene Kütahya'da kurulan bir imam hatip ortaokuluna Ahteri adı verildi. Bu sempozyumun böyle bir katkısı oldu. Ayrıca Simav'da, Anadolu'ya ilk nakşi düşünceyi getiren Abdullah İlahi ile panel yaptık.

Yerel bir değerin Türkiye ve dünyada da tanınmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Kütahya'nın mevleviliğin önemli merkezlerinden olduğunu anlatan Bilal Kemikli, "Yeni bir hedefimiz ise, şehrin dinamikleri ile birlikte yapmayı düşündüğümüz projesi ise, Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği sempozyumudur. Bilindiği gibi Mevlevilik Kütahya Konya'dan sonra en önemli merkezlerinden biridir" şeklinde konuştu.

Kütahya'ya yeni bir İlahiyat Fakültesi binası kazandırmak istediklerini bildiren Bilal Kemikli, "Fakültemizin yeni binası ilaheye çıkmıştır. En kısa zamanda Selçuklu ve Osmanlı sentezi ile ortaya çıkan bir proje oluştu. Projenin özelliği şudur, sadece ilahiyat fakültesinin teorik derslerinin anlatıldığı bir yer olmayacak. Musiki açısından, hat tezhip sanatları açından da önmeli bir yer olacak. Kütüphanesi ve uygulamalı mescidi ile birlikte bu projesi Kütahya'ya kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bilal Kemikli, DPÜ İlahiyat Fakültesi'nin Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi bölümlerinde 400 öğrencinin öğretim gördüğünü sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title