Haberler

Dekan Atamalarına Sendika Tepkisi

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nde dört dekan ve bir daire başkanının değiştirilmesine Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi tepki gösterdi.

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nde dört dekan ve bir daire başkanının değiştirilmesine Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi tepki gösterdi. Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, yapılan atamaların kişiye özel ve usulsüz olduğunu iddia etti.

Pamukkale Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın imzasıyla dört dekan ile bir daire başkanı değiştirildi. Karara göre, Fen Edebiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Sebahattin Nas'ın yerine Prof. Dr. Bilal Söğüt, Mimarlık Fakültesi'nde Prof. Dr. Celal Şimşek yerine Prof. Dr. Yetiş Şazi Murat, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'ne Prof. Dr. Ertuğrul İşler'in yerine Prof. Dr. Efe Akbulut, Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Mustafa Kılıç'ın yerine Prof. Dr. Hasan Herken vekaleten atandı. Yeni kurulan Turizm Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Mehmet Akgün getirilirken, Bilgi İşlem Daire Başkanı Tahsin Tolay'ın yerine de Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Yaldır atandı.

TEPKİ ÇEKTİ

Dekan atamaları üniversitede akademik kadroda hoşnutsuzluğa neden olurken kent kamuoyunda da tepkilere yol açtı. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, yaptığı açıklamayla atamaların usulsüz ve kişiye özel olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ataması ile göreve gelen Rektör Bağcı'nın, Cumhurbaşkanı'nın isteği doğrultusunda da dekan atamalarını yaptığını ileri süren Özbay, "Rektör Bağcı, göreve geldiği üç yıl boyunca üniversitede birçok akademik kadroda değişiklik yapılmıştır. Ancak yapılan atamalar kişiye özel atamalardır. Usulsüz atamaları defalarca yargıya taşıdık. Bu kez de aynı usulsüzlükle atama yapılmıştır" dedi.

ÖZBAY: ÜÇ YILDA BİR EKİP KURAMADI

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın üniversiteyi vekaleten yönettiğini dile getiren Özbay, "Rektör Bağcı, göreve üç yıl önce gelmesine rağmen hala çalışacağı ekibi kuramamıştır. Kendi atadığı yöneticileri bile görevden alarak anlaşılmaz yönetim anlayışını sürdürmektedir. Rektör Bağcı, üç yıldır üniversiteyi bütün birimleri ile vekaleten yönetmektedir. Görev yapan bütün yöneticiler sürekli olarak değişikliğe maruz kalmakta ve değişiklik baskısı altında görev yapmaktadırlar. Son olarak üniversitede beş fakülte dekanı birden değişti. Rektör Bağcı, bir kez daha rektör seçilebilmek için atamaları kullanıyor. Üniversitede birtakım grupların desteğini alabilmek için bu atamaları yaptığı anlaşılıyor" diye konuştu.

'ÇALIŞMA ORTAMI BOZULDU' İDDİASI

Özbay, Rektör Bağcı'nın daha önce de Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çetişli ve Denizli Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ı da istifaya zorladığını iddia edip, "Prof. Dr. Bağcı'nın göreve geldiği günden bu yana birkaç fakülte dekanlığı dışında bütün dekanlıkların vekaleten yönetiliyor olması, sürekli dekanların istifa etmesi veya ettirilmesi, akademik ve idari personel hakkında soruşturmalar açılması, görevden uzaklaştırılması, işine son verilmesi veya işten atılma tehdidi ile karşı karşıya bırakılması üniversitede çalışma ortamını bozmuştur" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Bilal Söğüt Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title