Haberler

Deik'te Yeni Yapılanma

Güncelleme:

DEİK İcra Kurulu kaldırıldı, 5 başkan yardımcısı ve muhasip üyenin yer aldığı Başkanlık Divanı oluşturuldu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yeni bir yapılanmaya gitti. İcra Kurulu kaldırıldı, 5 başkan yardımcısı ve muhasip üyenin yer aldığı Başkanlık Divanı oluşturuldu. DEİK başkan yardımcılıklarına, Ayhan Zeytinoğlu, Erdal Eren, Şeraffetin Aşut, Tuncay Özilhan, Zeynel Abidin Erdem seçildi. Tuğrul Erkin ise sayman üye oldu.

DEİK açıklamasına göre, yeniden yapılandırılan DEİK'te iş konseyi sayısının, temsilcilikler ve etkinliklerin artmasına bağlı olarak beş başkan yardımcısı ve muhasip üyeden oluşan Başkanlık Divanı oluşturuldu. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında ilk toplantısını yapan Başkanlık Divanı, sektör ve ülke bazında da görev dağılımı yaptı.

Başkan yardımcılıklarına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye Müteahhitlik Meclisi Başkanı Erdal Eren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Türk-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem seçildi. Türk-Avrasya İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tuğrul Erkin ise sayman üye oldu.

DEİK hedef büyüttü

Hisarcıklıoğlu, yeni yönetim modeliyle DEİK'in daha aktif hale geleceğini belirterek, DEİK'in son 5 yılda önemli gelişmeler kat ettiğini ve kurucu kuruluş sayısının ikiye katlanarak 42'ye ulaştığını ifade etti.

DEİK'in iş konseyi sayısının ikiye katlanarak 115'e çıktığını aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde oda ve borsalarda DEİK temsilciliği kurduk. Bugün 148 odada DEİK temsilciliği var. Sadece nicelik olarak büyümedik. Aynı zamanda sektörel iş konseyleri, yerel ajanslarla iş birlikleri gibi yeni faaliyet alanları ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde daha büyük hedeflerimiz var. Ancak bu hızlı büyüme süreci ve koyduğumuz daha büyük hedefler mevcut yönetim yapısını daha dinamik bir hale getirmeyi zorunlu kıldı. Dolayısıyla yeni bir yönetim modeli oluşturmanın doğru olacağını düşündük. Yeni yönetim modelinde icra kurulunu kaldırıyoruz. Yerine görev ve sorumlulukları belirlenmiş beş başkan yardımcısı ve muhasip üyeden oluşan bir başkanlık divanı ihdas ediyoruz"

"Gün gelecek, dünyada her evde Türkiye'de üretilmiş bir ürün kullanılıyor olacak"

Türk özel sektörünün gücü ve tecrübesinin mevcut sıkıntıları aşacak güçte olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, her zamankinden daha basiretli ve itidalli hareket edilmesi çağrısında bulundu. Karamsarlığa ve bardağın boş tarafına odaklanılmaması gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Moralimizi diri, iş tempomuzu yüksek tutalım. Özellikle iş konseylerimizi çok daha fazla çalıştıracağız ki, yeni müşteriler bulalım, yeni pazarlara açılalım. Doğru bir stratejiyle ihracat ve dış yatırımlar büyümenin lokomotifi olabilir, cari açığımızı azaltma yolunda da önemli katkılar yapabiliriz. İnşallah bir gün gelecek, dünyada her evde, mutlaka Türkiye'de üretilmiş bir ürün kullanılıyor olacak. Buna inanıyorum" değerlendirmesini de yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title