Haberler

Deik Dünyaya Türkiye'yi Anlatıyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından 35 ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ve "Türkiye'de işler olduğu gibi devam ediyor" mesajını ilettiklerini bildirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından 35 ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ve " Türkiye'de işler olduğu gibi devam ediyor" mesajını ilettiklerini bildirdi.

DEİK açıklamasında görüşlerine yer verilen Vardan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirdikleri istişare toplantısında tüm iş konseyi başkanlarından, kendi sorumlu oldukları ülkelere kısa bir süre içinde giderek yüz yüze temas kurmalarını talep ettiklerini hatırlattı. Vardan, şunları kaydetti:

"Onlardan bu geziler kapsamında sorumlu oldukları ülkelerde siyasi alanda ulaşabildikleri en üst düzey bürokratlar, karşı kanat kuruluşları, medya temsilcileri, varsa da düşünce kuruluşlarıyla temasa geçmelerini istedik. Şu ana kadar 35 ülkede bu üst düzey temas gerçekleştirildi. Hedefimiz, faaliyette bulunduğumuz dünya genelindeki ülkelerin tamamında benzeri ziyaretleri gerçekleştirebilmek. Biz şu an 126'sı ülke bazlı 133 iş konseyimizle faaliyet gösteriyoruz. Daha yapacak çok işimiz var.

Söz konusu ziyaretlerde tek mesaj üzerine odaklanıyoruz; 'İşler olduğu gibi devam ediyor'. Biz bu ziyaretlerde bu mesajı kendimize slogan edindik. Gittiğimiz ülkelerde iş konseyimiz, Türkiye'de işlerin devam ettiğini, hayatın normal akışında sürdüğünü muhataplarımıza anlatıyorlar. Darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin çok daha fazla kenetlendiğini ve hedeflerimize ulaşma konusunda daha kararlı olduğumuzu ifade ediyorlar. Bunun bir göstergesi olarak da bu ziyaretlerde önümüzdeki dönem için kısa veya orta vadede ya o ülkede ya da Türkiye'de iş forumu, seminer ve B2B görüşmeleri gibi etkinlikleri de planlıyorlar. Aslında bu üzücü olay hepimizi inanılmaz motive etti. Tüm arkadaşlarımız canhıraş çalışıyorlar."

Öte yandan DEİK bünyesinde bu kapsamda kurulmuş olan İletişim Komitesi vasıtasıyla dünya genelinde nokta atışı çalışmaların da yapıldığını dile getiren Vardan, şu açıklamalarda bulundu:

"DEİK olarak bizler, kendi yaygın ağımız dahilinde, yurt dışında yanlış ve yönlendirici haber ve bilgi kirliliği ile mücadeleyi görev edindik. Bu çerçevede, özellikle dünyada söz sahibi bazı düşünce kuruluşlarına, iş dünyası temsilcisi muhatap kuruluşlara, basın-yayın organlarına ve üniversitelere odaklanmaya karar verdik. Bu çerçevede ilk hedef olarak da Avrupa ve ABD coğrafyalarını belirledik. Nokta atışı stratejisiyle buralardaki kurumlar ile yine bire bir, yüz yüze iletişime geçmenin en doğru iletişim şekli olacağını düşündük.

Yurt dışında etkin bağlantıları bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) gibi ilgili tüm kurucu kuruluşlarımızla irtibat halinde ve koordineli bir şekilde hareket ediyor, görevleri de paylaşarak mikro heyetler ile öncelikle ve özellikle Avrupa çapında bir roadshowa çıkmayı öngörüyoruz. Etki alanı en geniş kurumlar ve isimler, uzmanlar ile bir araya gelip Türkiye'de işlerin yolunda olduğunu anlatacağız."

-"Köklü ABD şirketleri Türkiye'den vazgeçmeyecek"

DEİK açıklamasına göre, ABD ziyareti 11-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Amerikan Kongresi, Beyaz Saray, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odaları, basın kuruluşları ve düşünce kuruluşları ile görüşüldü.

DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin, ABD'de, Türk Milletinin darbe karşısındaki dayanışmasının ve demokrasiye sahip çıkmasının takdirle karşılandığını dile getirdi. Alptekin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda kendilerinin de gerektiği şekilde tepkiyi ortaya koyduklarına inanıyorlar. Demokrasiyi güçlendirmek konusunda her zaman Türkiye'nin yanında olacaklarını ve geçmiş olsun dileklerini paylaştılar. Ön yargılı tutumun, darbe girişimi sonrası yaşanan süreçle ilgili olduğunu tespit ettik. Özellikle basın mensuplarının gözaltına alınmasının ciddi endişelere sebep vermekte olduğunu gözlemledik.

Yaptığımız görüşmelerde köklü ABD şirketleri, Türkiye'den vazgeçmeyeceklerini bildirdiler. Darbe girişiminin, KOBİ düzeyindeki firmaların Türkiye ile ilgili ticaret ve yatırım planlarını olumsuz etkilendiğini somut verilerle üzülerek tespit ettik Bu algıyı düzeltmek ve güven ortamını gecikmeksizin tazelemek üzere eylem planlarımızı sürdürmekteyiz."

ABD'nin dışında Azerbaycan, Bosna Hersek, İtalya, Hırvatistan, İsrail, Hollanda, Macaristan, Malezya, Pakistan, Tacikistan, Ürdün ve Senegal'e de ziyaretler gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Ömer Cihad Vardan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title