Haberler

Dehliz Tiyatro Grubu "Bay Kolpert" ile Sahnede

Güncelleme:

Dehliz; yönetmenliğini Eraslan Sağlam'ın üstlendiği ilk oyunu "Bay Kolpert"in prömiyerinin ardından 3 oyunla izleyici karşısında!

Genç tiyatro topluluğu Dehliz; yönetmenliğini Eraslan Sağlam'ın üstlendiği ilk oyunu "Bay Kolpert"in prömiyerinin ardından 3 oyunla izleyici karşısında! Alman yazar David Gieselmann'ın, adeta uyuşmuş günümüz toplumunun, "insanlığını hissetmek için" nasıl şiddete başvurduğunu komedinin renkli diliyle anlatan ünlü oyunu; 14 Şubat Perşembe ve 16 Şubat Cumartesi akşamları Emek Sahnesi'nde, 17 Şubat Pazar günü ise Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Sahnesi'nde!

İstanbul'da ilk kez, Dehliz oyuncuları tarafından sahnelenecek olan "Bay Kolpert"; oldukça farklı kültürel yaklaşımları ortaya koyarken, bazı sosyo-politik hatta sosyo-dini yorumlar da doğuruyor. Oyun, konformizmin uyuşturduğu günümüz toplumunun "insanlığını hissetmek için" şiddete başvurmasını ve insanlıktan çıkmasını komedinin renkli diliyle, hafif alaycı bir yaklaşımla anlatıyor. Oyunun yazarı Gieselmann'a göre; insanların yitirdikleri duygularını yeniden bulabilmeleri için, onları uçlara iten ve duygularının ölümüne sebep olan şey, şehir yaşamı...

Sibel Arslan Yeşilay'ın Türkçeleştirdiği, Eraslan Sağlam'ın yönettiği "Bay Kolpert"te; heyecanda son noktayı arayan kaos araştırmacısı Ralf Droht ve sevgilisi Sarah Dreher, yemeğe davet ettikleri Bastian ve Edith Mole'ye işledikleri bir cinayetin hikâyesi anlatarak eziyet etmeye başlarlar. Kurbanları olduğunu iddia ettikleri kişiyse, Sarah ve Edith'in iş yerinde çalışan Bay Kolpert'tir. Droht'un, cesedin odadaki sandıkta olduğunu söylemesi üzerine; Mole çifti, bunun bir şaka olduğunu düşünür ancak, sandıktan gelen sesle bu hikâyeye inanmaya başlarlar. Oyunun hilesi, sürekli hikâyelerin değişmesidir; böylece kimse bir diğerinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlayamaz. Zavallı bir pizzacı da bu garip partinin kurbanı olur…

Genç oyuncular Alican Bayhan, Özge O'neill, Müge Koçak, Serhat Yıldız ve Hakan Kocadağ'ın rol aldığı "Bay Kolpert"in yönetmenliğini Eraslan Sağlam yaparken; yardımcı yönetmenliğini Dilek Tora, asistanlığını ise Kübra Ayçiçek üstleniyor. Ramazan Zengin'in teknik sorumlu olduğu oyunun dekoru ise Cihan Aşar tarafından hazırlandı.

Tüketmek ihtiyaçken, tüketilenlerin bittiği ve tüketilme sırasının "insan"a geldiği "Bay Kolpert"; 14 Şubat 2013, Perşembe ve 16 Şubat 2013, Cumartesi akşamları saat 20:30'da Kadıköy'deki Emek Sahnesi'nde, 17 Şubat 2013, Pazar günü ise saat 16:00'da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sergilenecek. "Bay Kolpert"in oyunlarına ait biletler, salonların gişelerinin yanı sıra, Emek Sahnesi için Mybilet'ten, Tiyatro Karnaval içinse Biletix'ten temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Gazanfer Özcan İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title