Haberler

Değişimin İnsan Boyutunu Yönetmek'' İsimli Konferansta

Güncelleme:

Değişimin liderleri, Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi'nin 26 Mart'ta, İstanbul'da düzenlediği ''Turnaround Leaders - Değişimin İnsan Boyutunu Yönetmek'' isimli konferansta bir araya geliyor.

Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi'nin (EMCC) 26 Mart'ta, İstanbul'da düzenlediği konferansta bugünün iş ortamında kaçınılmaz olan değişimin insan boyutu tartışılacak.

EMCC İngiltere'de Başkanlık yapmış olan, AoEC'nin Kurucusu John Leary Joyce'un açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferansta; bir şirket ortağı, bir CEO, bir CFO ve bir İnsan Kaynakları Direktörü gözünden değişim yönetiminde insan konusu kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Konferans Konuşmacıları: Kerevitaş Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Ergün Akkaya, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kanburoğlu, Baker McKenzie Ortağı İsmail Esin, Teknosa İnsan Kaynakları Direktörü Revna Tüzmen, EMCC Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar, EMCC Yönetim Kurulu Üyeleri Gamze Bayraktaroğlu, Bayram Ünal ve Neslihan Sezer Hacıoğlu.

Şirketlerde Değişim Zamanlarında İşi Mi, İnsanları Mı Yönetmek Daha Zor?

Değişim, bugünün iş ortamında kaçınılmaz.İş dünyasının liderleri yeni düzenlemeler ve ürünler, büyüme-büyüyememe, rekabet artışı, kârlılık eksikliği, teknolojik gelişmeler ve değişen işgücü ile ilgilenmek zorunda. İş hayatındaki değişim birçok başlık altında toplanabilir: Toplam kalite yönetimi, değişim mühendisliği, çalışan sayısını değiştirerek uygun hale getirmek, yeniden yapılanma, kültürel değişim, birleşme, devir ve dönüş.

Değişimin zor olmasının önemli nedenlerinden biri, birçok insanın alışkanlıklarını değiştirmek için isteksiz olması.''Geçmişte işe yaradı ve gayet iyiydi'' algısı önemli bir tehdit olmadıkça baskın olduğu için, insanlarda ağırlıklı olarak işleri eskisi gibi yapma isteği ve değişime direnç görülmekte.Bu aşamada liderler insanları, organizasyonun gerekli olan değişimi kucaklaması gerektiğine ikna etmelidir. Peki bunu nasıl yaparlar?

Değişim liderliğini zorlaştıran başka bir neden de yönetim sorunlarıyla (vizyon yaratmak, kaynakları sıralamak, organizasyon yapısını yeniden şekillendirmek), insan sorunlarını yönetmek (değişimi gerçekleştirecek olan insanların endişeleri ve duyguları ve bunlardan doğabilecek meseleler) arasında oluşan gerilimdir. Çoğu yönetici, değişim yönetiminin iş tarafında uzmandır. Yapısal ve operasyonel sorunlarla uğraşmak için eğitilmişlerdir.Değişiklik yaratma ve bunu iş sonuçlarına yansıtabilme yetenekleri ölçüsünde ödüllendirilirler. Ancak Peter Drucker'ın söylediği gibi, "kültür stratejiyi kahvaltıda yer." Öyleyse değişimin insan tarafını yönetmek nasıl olmalı? Bu konuda nasıl başarı gösterilebilir?

''Turnaround Leaders- Değişimin İnsan Boyutunu Yönetmek'' isimli konferansta aşağıdaki sorulara cevap aranacak:

- Kültür stratejiyi kahvaltıda yer - Değişim sürecinin insan tarafı nasıl yönetiliyor?

- Üst yönetim şirket satın alma, birleşme veya satışlarında İnsan Kaynakları Departmanı'ndan ne bekliyor?

- Private Equity veya Stratejik Ortaklar değişim yönetiminin insan tarafına ne gibi farklılıklar getirirler?

- Başarılardan ve hatalardan çıkan ipuçları ne işe yarar, neye yaramaz?

- Farklı yönetim pozisyonlarında değişik önceliklerin nasıl üstesinden gelinir? Resim CFO ve İnsan Kaynakları Direktörü için ne kadar farklı?

- Birbiriyle rekabet halinde olan kişisel gündem ve önceliklerle nasıl mücadele etmeli?

Konferansa katılım EMCC üyeleri için ücretsiz olup, misafirler için 150 TL'dir. Katılmak isteyenler emcc.turkey.tr@gmail.com adresine yazabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title