Haberler

Değişim Balıkesir'den Başlıyor"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen projeyle öğrencilerin uluslararası değerlendirme yapılan sınavlarda daha iyi neticeler alarak ülkenin konumunun iyileştirilmesi hedefleniyor Proje Koordinatörü Yalçın: "Ülkemiz sonuçlarına bakıldığında Sırbistan, Kazakistan,

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Birimi ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) tarafından hayata geçirilen "Değişim Balıkesir'den Başlıyor" projesi ile öğrencilerin uluslararası değerlendirme yapılan sınavlarda daha iyi neticeler almaları ve ülkenin konumunun iyileştirilmesi hedefleniyor.

"Değişim Balıkesir'den Başlıyor" projesi, hedef grupta öğretmenler olmak üzere nihai de Balıkesir'de eğitim-öğretime devam eden öğrencilerin eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerilerini yaşamlarının her alanında kullanma gibi üst düzey davranışların kazanılması konularını içeriyor.

Uluslararası düzeydeki sınav türleri ile Türkiye'deki ölçme değerlendirme tekniklerinin birbirleriyle örtüşmemesi ve bu nedenle uluslararası değerlendirme yapılan sınavlarda ülke olarak alınan neticelerin kötü olması, bu projenin uygulanma amacını ortaya koyuyor.

Proje Koordinatörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, ülkelerin eğitim fotoğrafının ortaya konduğu uluslararası sınavlar, ülkelerin eğitim politika ve stratejilerine yön verme niteliği taşıdığını belirterek, ülkenin ise bu ve buna benzer uluslararası değerlendirme sistemleriyle yapılan sınavlarda yeterli performans sergileyemediğini, üst performans düzeyine ulaşan öğrenci sayısının oldukça az olduğunu söyledi.

Bu durumun, eğitim sisteminin çıktılarını ve süreci yeniden gözden geçirmek gereğini ortaya koyduğunu belirten Yalçın, "Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu proje ile öğrencilerin öğrenme süreçleri ve çıktılarını geliştirmek konusunda Balıkesir'deki orta öğretim, ortaokul ve sınıf öğretmenlerinin alanında uzman akademisyenlerden eğitim almaları ve böylece ilimizin eğitim kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Balıkesir'den başlayan bir değişim...

Uluslararası sınav sonuçları açıklandığında, dünya ülkelerinde, yazılı ve görsel basında ilk sıraları haftalarca koruyabildiğini vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ise doğrudan işi eğitim olan öğretmen ve eğitim yöneticilerimizin, bırakın sonuçları konuşmayı, bu sınavların ne olduğundan bile haberleri olmadığını gördük ve bu konuda bir şeyler yapma ihtiyacı hissettik. Ülkemiz sonuçlarına bakıldığında Sırbistan, Kazakistan, Malta'nın altında bir yerlerde yer almaktadır. Eğitimde başarı sağlamak için öncelikle öğretmenin niteliğini artırmak gerekiyor. Öğrenmenin yüzde 50'si kalıtsal, yüzde 20'si çevresel faktörlere, geri kalan yüzde 30'luk kısmı öğretmen yeterliliklerine bağlıdır. Biz de bu yüzde 30'luk kısmı hedef alarak Balıkesir'den başlayan bir değişim sağlamayı hedeflemekteyiz."

Yalçın, proje kapsamında düzenledikleri seminerlere, fizik, kimya, biyoloji, fen ve teknoloji, sınıf, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, ilköğretim matematik ve lise matematik öğretmenlerinin katıldığını söyledi.

"Amaç günü değil geleceği kurtarmak"

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise 6-18 yaş arası öğrencilerin yetiştirilmesinden sorumlu olduklarını ifade ederek, üniversitelerin ise 18 yaş üstü gençlerin mesleğe atılmaları için çaba harcadığını anlattı.

Özellikle bu iki kurumun birlikte olmasının büyük anlam taşıdığına dikkati çeken Cengiz, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız Balıkesir'de başarıyı yakalamak, uluslararası sınavların negatif algısını değiştirmek. Bu sınavlarda ülkemizin yeri sondan 2. veya 3. sırada. Son zamanlarda kendi gayretlerimizle yukarıya tırmanmaya başladık. Bu proje de inşallah başarımızın artmasında faydalı olacaktır" diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Nakiboğlu, günü değil geleceği kurtarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sınavların temelinde yatan eğitim anlayışı ve felsefesini öğretmeye çalıştıklarını belirten Nakiboğlu, "Amacımız vizyon kazandırmak. Bilgiyi kullanan, günlük hayatına uyarlayan, anlamlandıran, eleştirel düşünce ile bakabilen bireyler bu sınavlarda başarıyı yakalayabiliyor. Diğer ülkelerde uluslararası sınavlar aslında çok önemli bir yere sahip ama ülkemizde gerekli önem verilmediği için istenilen başarı elde edilememektedir. İlimizde ilk kez gerçekleştirilen bu projenin Balıkesir'den başlayarak tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyoruz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title