Haberler

Değirmenköy Projesi’nin Temeli Atıldı

Keşan Belediyesi Sosyal Tesisileri'nin yer alacağı Değirmenköy Projesi'nin temeli 30 Nisan 2011 Cumartesi günü atıldı.

Saat 14.00'te gerçekleşen Temel Atma Töreni'ne Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz, Ayşegül Arslan Aydın, Belediye Meclis üyeleri, CHP Edirne 2.sıra adayı Kemal Değirmendereli, CHP Edirne 3.Sıra Milletvekili Adayı A.Baki Topal,CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İhaleyi kazanan Suka Danayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ortaklarından Suat Bekyar, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi " Keşan halkının sosyal yaşamına katkı sağlamak, restaurantı,yürüyüş alanları,Kır Düğün Salonu ile bu bölgeye yakışan bir alan yaratarak hem var olan turizm potansiyelini arttırmak hem de ticaret hayatını hareketlendirmek ,Keşan başta olmak üzere tüm Trakya'ya farklı bir yaşam alanı yaratmak için yola çıktık. Daha önce Gelibolu Saros'da faaliyetimizi sürdürürken orada turizm açısından öne çıkan bazı engeller nedeni ile ilgi alanımızı Keşan'a kaydırdık. Gördük ki burada turizm hayatı gitgide gelişmekte,gelişmesi için girişimcilere her kurumdan büyük ölçüde destek gelmektedir.Çok Kıymetli Keşan Belediye Başkanımız Mehmet özcan2ın projemize olan güven ve desteği heyecanımızı ve isteğimizi daha çok arttırdı. 23 dönüm alan üzerine,Yap-İşlet-Devret modeli ile Keşan Belediyesi'nden ihale ile alınan yerde gerçekleştireceğimiz ve yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki projemiz,Keşan'ın ve Trakya'nın gözbebeği olacak.Eğlence ve sosyal aktivite hayatına yeni bir renk getirecek,seçkin Keşan ve bölge halkının aileleri ile birlikte geleceği, özellikle hafta sonları vazgeçilmez bir alan yaratmak için çok güçlü bir proje ile yola çıktık.Keşan'ın simgesi olan yel değirmeni bizim de projemizde ilk yola çıkışımız oldu. Keşan'ın tarihinde birçok yel değirmeninin izi kalmış.Değirmenköy Projemizle Keşan'ı tarihi ile tekrar buluşturacağız. .Burada yapmayı hedeflediğimiz kule yüksekliği 18 metre olacak.Betonarme olacak, değirmeninin oturma alanı restaurant kısmı 30 m2 olacak. Burada 25-30 kişi yemek yiyebilecek Değirmenin pervanesi dönecek.Restaurant'ta saatte 1 kendi ekseni etrafında dönecek. Burada oturanlar Gelibolu istikametini görürken döndüğünde Yunanistan'a bakıyor olacak. Bizlere bu konuda destek olan ve güvenen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür ediyor ve temel atma törenimizde bizleri yanlız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz"

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da "yıllardan beri Keşan'ın simgesi olan yel değirmenini simgelemiş yel değirmenini hayata geçirmeye çabalamış geçmişteki belediye başkanlarımız olmadı. Bunu gerçekleştirmeye adım atmak bize kısmet oldu. Emin olun bu tepeye çok kereler çıktım. Hep hayal ettim ondan sonra yerin belediyeye devri problemi vardı. Bu konuyu da aştık, burasını park alanı olarak ilan ettik.terkini belediyeye yaptık.Daha sonra da proje safhasına geçtik.Gerçekten hayalimizdeki tesisi çizecek olan mimarlara yerinde gezerek anlattık. Ben öncelikle değerli meslektaşım Kaan Zengin beye, Suat Bekyar'a çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Gelibolu Belediye Başkanımız Mustafa Özacar'a da teşekkür ediyorum.Mimar olduğu için burada fikirlerinden yararlandık.Kendisine de teşekkür ediyorum. Her kentin bir simgesi olması lazım. Bizim de yıllar önce Keşan'da yeldeğirmenleri varmış.Bu nedenle bizim kentimizin simgesi de yeldeğirmenleri. Keşan'a hakim bir noktada tüm anayolların kavuştuğu noktada,nasıl Edirne'nin Selimiyesi Knetin girişinde görülüyorsa buraya yapılacak yel değirmeni de bizim şehrimizin girişinde bir mühür gibi görülecek. Bu alan yaklaşık 22 bin m2 .Proje bedeli de muhtemelen 3 milyon TL.Yap-İşlet-Devret modeli ile ihalesini yaptık.İşletmecimiz 25 yıl burayı işlettikten sonra tesisleri belediyeye bırakacak. İhale usulü ile verildi.En uygun teklif,i veren SUKA Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi burasını aldılar. Ben kendilerine kolay gelsin diyorum. Hayal ettiğimizden daha güzel projenin ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Kaan beyin yatırımcı ruhuna ve Suat Beyin de işletmeciliğine güveniyorum ve inanıyorum.Burası dör dörtlük süper bir yer olacak. İnşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz hepimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title