Haberler

Değer: "Karanlık Bir Tablonun Ortasındayız"

Güncelleme:

11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası, 14 Mayıs Eczacılık haftası nedeniyle üye eczacılarına yönelik kahvaltılı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Değer, Bilimsel eczacılığının 177. yılı dolayısıyla düzenlendiği basın toplantısında, Oldukça karanlık bir tablonun ortasında olduklarını ifade ederek, Bölgede acılar yaşanırken, aynı zamanda mesleki sorunlarının çözümü noktasında çabalarının sürdüğünü söyledi. Bu arada, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hayatlarını hiçe atarak ve zor şartlarda çalışan eczacılar plaket ile ödüllendirildi.

11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası, 14 Mayıs Eczacılık haftası nedeniyle üye eczacılarına yönelik kahvaltılı bir etkinlik gerçekleştirdi. Tarihi İskenderpaşa Konağı'nda düzenlenen kahvaltılı etkinliğine Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ferhat Değer ve çok sayıda eczacı ile Eczacılık Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler katıldı.


Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Başkan Değer, Aralık 2015 yılından buyana süren sokağa çıkma yasakları ve çatışma ortamının gündemi halen oluşturduğunu ifade ederek, On binlerce insanı vatanlarında mülteci konuma düşüren, cenazelerin günlerce sokakta kaldığı kimilerinin elektrik, su ve gıda olmadan aylarca evlerinde aç uyudukları, çocukların gece yataklarını ıslattıkları ve de sıçrayarak uyandıkları, epilepsi, diyabet, KOAH, kalp yetmezliği ve kanser gibi kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaca ve sağlık hizmetlerine ulaşamayarak; atak, kriz ve hatta ölümlerin yaşandığı travmalı bir dönemden geçtik, geçmekteyiz" dedi.

"HER ACIYI ORTAKLAŞIYORUZ"

Karalık bir tablonun ortasında olduklarına değinen Değer, şöyle dedi:

"Diyarbakır Eczacı odası olarak bizler ve duyarlı üyelerimiz, yaraları sarmak ve acılarımızı paylaşmak adına Sur ve Silvan halkına gıda yardımı yaptık. Bu ilçelerde zorlu şartlar altında hastalara ilaç temin ederek, sağlık hizmetini büyük bir özveri ile sunan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 13 Mayıs 2013'te yaşanan maden faciasının bugün yıl dönümü. Bizler yurttaşlar olarak Türkiye'de yaşanan her acıyı yüreğimiz yanarak ortaklaşıyor; tıpkı 2 yıl önce olduğu gibi bugün de 14 Mayıs Eczacılık Bayramını sazlı-sözlü olarak kutlamıyoruz" diye konuştu.

MESLEKİ SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ÇABA SARF EDİYORUZ

Değer, Bölgede acılar yaşanırken, aynı zamanda mesleki sorunlarının çözümü noktasında çabalarını sürdürdüklerine işaret ederek, "Biz eczacılar 24 saat kesintisiz ve ücretsiz olarak ulaşılabildiği pek çok alanda sağlık danışmanlığı veren ama her şeyden önce ilacın uzmanı olan kişileriz. Eczacı, eczacılık yapabilmek kurumlarla, bürokrasiyle, ekonomiyle değil hastayla ilgilenebilmek için sarf ediyor. Türkiye'de toplam 70 bin, ilimizde ise yaklaşık bin kişiyi istihdam etmek ve ailelerini korumak adına uğraşıyor" şeklinde konuştu.

Bu arada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hayatlarını hiçe atarak ve zor şartlarda çalışan eczacılar plaket ile ödüllendirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title