Haberler

Defterlerde Taş Devri

Güncelleme:

Alanında dünyanın en büyük 3. kırtasiye ve ofis fuarı olan 20. Uluslararası İstanbul Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı açıldı.

Alanında dünyanın en büyük 3. kırtasiye ve ofis fuarı olan 20. Uluslararası İstanbul Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı açıldı. CNR EXPO Yeşilköy'de 20 bin ziyaretçi hedefiyle açılan fuarda, taştan yapılan defterler ilgi gördü.

Kırtasiyecilik ve ofis alanında yeniliklerin ve gelişmelerin sergilendiği 20. Uluslararası İstanbul Kağıt Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de başladı. CNR Holding'den yapılan açıklamaya göre CNR Sektörel Fuarcılık ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) iş birliğinde düzenlenen fuarın açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptı. Fuarın açılış törenine Avcı'nın yanısıra İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, TUKİD Başkanı İzel Rozental ve CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel de katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açılışta yaptığı konuşmada, fuarın iç açıcı bir fuar olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bana göre burada sergilenen ürünlerin hepsi kalem ve kağıdın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünler. Kalem ve kağıdın meftunu biri olarak buradan üreticilere, satıcılara, anne ve babalara sesleniyorum. Sektörde teknoloji ne kadar gelişmiş olsa da kalem ve kağıdın önemi her yeni nesile aktarılmalı."

Kalem ile kağıdı öpüp başına koyan bir toplum olduğumuzu ifade eden Avcı, fuarlarda kurşun kalemin de gereken önemi görmesi gerektiğini belirtti.

-"HEDEF 8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT"-

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever de sektörün 2023 ihracat hedefinin 8 milyar dolar olduğuna işaret ederek, hedefe ulaşmada fuarın katkısının büyük olduğunu bildirdi. Birlik olarak en önemli ihracat kalemlerinin kağıt, ambalaj ve kırtasiye ürünleri olduğuna dikkat çeken Tever, "Fuara; İngiltere, İtalya, İran, Ürdün, Irak, Fransa ve Hollanda gibi çok sayıda ülkeden alıcılar gelecek. Fuarın ikinci gününde bu alıcıları firmalar ile bir araya getireceğiz. Bu buluşmanın ihracatımıza katkısı büyük olacak" diye konuştu.

-90 BİN ÇEŞİT ÜRÜN VAR-

Fuarın kırtasiye sektörünün buluşma noktası olduğunu belirten TUKİD Derneği Başkanı İzel Rozental, "Sektörde 90 bin ürün çeşidi var. Amerika kıtası başta olmak üzere, 40'ın üzerinde ülkeden ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel de CNR Kırtasiye Ofis 2014 Fuarı'nın 30 bin metrekare alanda, 200 üzerinde firmanın katılımıyla düzenlendiğini söyledi. Şenel, kırtasiye sektörünün 4 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olduğunu belirterek, fuara 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

-DEFTERDE TAŞ DEVRİ BAŞLADI-

Ambalaj, dekorasyon ürünleri, bant ve yapıştırıcılar, bilgisayar, fotokopi, yazıcı, faks, baskı makinaları gibi çok sayıda ürünün sergilendiği fuarda taştan üretilen defterler yoğun ilgi gördü.

Doğal taş ve kayalardan yapılmış Aqua defterler; ıslanmaz özelliği ile arazide çalışanların, dalgıçların, madencilerin, askerlerin ve çevre dostlarının gözdesi haline geldi. Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre; taş kağıt üretiminde selüloz ve ağaç kullanılmadığından ağaçlara zarar verilmiyor. Kağıt doğada çözülerek yok oluyor. Ayrıca kağıdın üretiminde su kullanılmaması da rezervlerin korunmasını sağlıyor. Taştan yapılan defterler, su altında kullanım özelliği ile de öne çıkıyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri İzel Rozental Nabi Avcı İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title