Haberler

Defterdar Yumuşak'tan Mükelleflere Çağrı

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, kamuoyunda ’torba yasa’ olarak adlandırılan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un yürürlüğe girdiğini ve bundan faydalanmak isteyen mükelleflerin başvuruda bulunmasını istedi.

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, kamuoyunda 'torba yasa' olarak adlandırılan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini ve bundan faydalanmak isteyen mükelleflerin başvuruda bulunmasını istedi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Defterdar Mustafa Yumuşak, 6552 sayılı Kanunun kurumlarını ilgilendiren 73'üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin Genel Tebliğ'in 27 Eylül 2014 tarih ve 29132 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını söyledi. Defterdarlığın Vergi Dairesi Otomasyon Sistemi (e-VDO) üzerinden talep girişlerinin başladığını ifade eden Mustafa Yumuşak; "Söz konusu yasa ile ilgili bazı hususların bilinmesinde yarar görülmektedir. 6552 sayılı Yasanın Defterdarlığımızı ilgilendiren 73'üncü maddesinin kapsamına, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereğince vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Borçlardan vadesi 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesine ait kesinleşmiş ve kanunun yayımlandığı tarih itibariyle halen ödenmemiş amme alacakları girmektedir. 6326 sayılı Petrol Kanunu'na itsinden alınan Devlet hissesi ve Devlet hakkı, 6747 sayılı Şeker Kanununa istinaden alınan şeker fiyat farkı, 79 Sayılı Milli Korunma Suçlarının affına, Milli Korunma, Teşkilat ve Fon Hesaplarının Tasfiyesine ve Bazı Hükümlerin İhdasına Dair Kanuna istinaden alınan akaryakıt istikrar payı ve akaryakıt fiyat farkı, 3213 Sayılı Maden Kanununa istinaden alınan Devlet Hakkı ve Özel İdare payı ile madencilik fonu, 6491 Sayılı Türk Petrol Kanunu'na istinaden alınan Devlet hissesi, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının önlenmesi ve Kontrol edilmesi hakkında kanunun 5. maddesinin birinci fıkrasına göre kesilen idari para cezası, trafik idari para cezaları, 6183 sayılı AATUHK'ye göre takip edilen ecrimisiller, yüksek öğretim öğrenim ve katkı kredisi alacakları, doğrudan gelir desteğinde gelir alınması gereken ve benzeri alacakların asıl ve fer'ileri kanun kapsamına girmektedir" dedi.

Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflere taksit imkanı sunulacağını belirten Yumuşak, şunları kaydetti:

"Anılan kanun ile vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarının yarısının ödenmesi şartıyla kalan yarısının, vadesi geçmiş vergi ve cezalara vade tarihinden kanunun yayım tarihine kadar Yİ-ÜFE uygulanmak suretiyle gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilmektedir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflere 6, 9, 12 ve 18 taksit seçenekleri ile ödeme hakkı tanınmıştır. Yapılandırma ile ilgili ilk taksit vadesi 31 Aralık 2014 olup takip eden dönemlerde her iki ayda bir ödeme olacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu mükelleflerin 01 Aralık 2014 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Başvurular bizzat, posta yoluyla veya elektronik ortamda www.gib.gov.tr üzerinden olabilmektedir. Ayrıca başka illere ait motorlu aracı olan mükelleflerin yapılandırma için bulundukları illerdeki vergi dairelerine başvurmaları da mümkün bulunmaktadır. Kamu harcamalarının finansmanı için zorunlu olan verginin ödenmemesi durumunda 6183 Sayılı yasada belirtilen cebri takip hükümlerine maruz kalınmaması adına, borçlu mükelleflerimiz için ödeme sıkıntısını giderme adına borçlarını yapılandırmak üzere vergi dairemize başvurmaları kendi menfaatlerine olup, aksi takdirde borçlarının Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'a göre işlem tesis edileceği hususunun bilinmesi gerekmektedir." - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteler Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title