Haberler

Defne Samyeli: TÜİK Yetkilileri Pedime Kadar Her Şeyi Sordu

Güncelleme:

TÜİK'in hane anketine katılmadığı için 600 TL ceza ödeyen Defne Samyeli 'Özel hayatın gizliliğini içeren sorular' gerekçesiyle davasını AYM'ye taşıdı.

TÜİK’in hane anketine katılmadığı için 600 TL ceza ödeyen Defne Samyeli davasını AYM’ye taşıdı. Samyeli, 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksi’ni belirlemek için ailelerin aylık giderlerini de yakın takibe alan ve bu kapsamda kapısını çalan TÜİK görevlilerinin sorularına ilişkin, "Araştırmada ne yersiniz, ne içersiniz, misafiriniz eve ne getirir, hepsinin tek tek kayda alınması, evinize gelenlerin bilinmesi özel hayatın gizliliğine aykırı. Evimde pedime kadar her şeyi sordular" dedi. 

TÜİK'in bu başvurusu Samyeli tarafından, “Anket çok kapsamlı sorular içeriyor. Bunları yanıtlayacak vaktim yok. Ayrıca bazı sorularda istenen bilgiler özel hayatın gizliliğini ihlal edecek nitelikte” diyerek kabul edilmemişti. 

Bunun üzerine TÜİK yetkilileri Samyeli’ye kurumlarına yardımcı olmadığı gerekçesiyle 920 TL para cezası kesti. Cezayı erken ödeme yaptığı içinde kendisine 320 TL indirim yapılan ünlü sunucu, avukatı aracılığıyla cezanın iptal edilmesi için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak savcılık takipsizlik kararı aldı. Samyeli’de son çareyi Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmakta buldu, cezanın iptal edilmesini talep etti. 

"PEDİMİ BİLE SORDULAR"

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre Samyeli, şunları anlattı: “Araştırmada ne yersiniz, ne içersiniz, misafiriniz eve ne getirir, hepsinin tek tek kayda alınması, evinize gelenlerin bilinmesi özel hayatın gizliliğine aykırı. Evimde pedime kadar her şeyi sordular. Bu nedenle görevlilere yardımcı olmadım. Özellikle benim evimin seçilmesini de anlayamadım. Ayrıca TÜİK’in resmi internet sitesinde, ‘Sayımlarda geçerli mazereti olmadan verilen görevleri yapmaktan kaçınanlara 500 TL idarî para cezası uygulanır’ yazıyor. Birincisi ben mazeretimi kendilerine ilettim. İkinci olarak bana 920 TL ceza kesildi. Kesilen ceza neden fazla?” dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Defne Samyeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (53)

KRİMİNALhnrdoh@mynet.com:

TAYYİP BEY E ŞİKAYET ETSEYDİN YA.O SENİN SORUNUNU ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZERDİ.

39
37
yanıtYanıtla
cemilsazakcemilsazak@hotmail.com:

sizleri bulup adalete teslim etmek yeni işimiz

yanıt0
yanıt0
muratermanogur@hotmail.de:

pedin de ne ya?

25
31
yanıtYanıtla
onurmertemir.06@hotmail.com:

ped dedigi orkid

yanıt0
yanıt0
serhatsrgn74@hotmail.com:

tayyip bey özel hayatini merak etmis ne var bunda

30
24
yanıtYanıtla
gökhan çakırgokhancakir@mynet.com:

Bu yaşıyormuydu yaw?

20
21
yanıtYanıtla
erdoğan çetinkayahas.atilim.nakliyat@hotmail.:

bunlar gündem değiştirme magazinde kalma kim ne etsin senin petine putuna

21
18
yanıtYanıtla
yasaryasar@gmail.com:

Pedinimi ? pedin batsın kokmuş pedinimi sordular

15
24
yanıtYanıtla
ne desemewa@hotmail.com:

Hakikaten şimdi ben de merak ettim. Kanatlı mı, kanatsız mı?

14
22
yanıtYanıtla
cem tanercemtaner@gmx.de:

Bu insanlari haber yapmayin kardesim,,Allah askina

20
16
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title