Haberler

Defineciler Mezarı Video'ya Çekmiş

Güncelleme:

Muğla'da Define Avcılarının Soyduğu, Kral Hekatomnos'a Ait Anıtmezarla İlgili Görüntüler Ortaya Çıktı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde define avcılarının soyduğu, Kral Hekatomnos'a ait anıtmezarla ilgili yapılan ihbarın içerisinde yer aldığı iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerin, mezarı soymak isteyen defineciler tarafından çekildiği iddia edildi.

Dünyanın 7 Harikası'ndan birisi sayılan Bodrum'daki Halikarnassos Anıtmezarı'nı yaptıran Karia Satrabı Mausolos'un babası Kral Hekatomnos'a ait olduğu ve daha önce birkaç kez soyulduğu tespit edilen Milas'taki anıtmezarın yeniden soyulduğu ihbarının yapılması üzerine, Jandarma ve emniyet olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın başlatılmasına sebep olan ihbarda bulunduğu iddia edilen görüntülerde, soygun sırasında kullanılan aletler ve bir gazetenin (Sabah Gazetesi) ''Akıl almaz bir rezalet' manşetli sayısı ve manşet yazısı altında bir beyaz kağıda yazılan ''B.S.' harfleri yer alıyor.

Emniyet güçleri, mezarı soymak isteyen defineciler tarafından çekildiği iddia edilen görüntüleri, kimin çektiğinin araştırıldığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title