Haberler

Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi

Güncelleme:

Tekirdağ'da aralarında tarihi mezarların da bulunduğu mezarlık, dün gece henüz kimlikleri belirlenemeyen definecilerin hedefi oldu. Mezarlıkta insan kemikleri ve kafatasları açıkta duruyor.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde define aramak için tarihi mezarları kazılarak tahrip edildi. Mezarlıkta ortaya çıkan kemikler ise iş makineleri ile kapatıldı.

5 TARİHİ MEZARI AÇIP DEFİNE ARADILAR

Malkara'nın Çavuşköy Mahallesi'nde aralarında tarihi mezarların da bulunduğu mezarlık dün gece henüz kimlikleri belirlenemeyen definecilerin hedefi oldu. Defineciler ellerindeki kazma ve küreklerle mezarlığa giderek 5 tarihi mezarı açıp define aradı. Define arayan şüpheliler daha sonra mezarların bazılarını kapayıp bazılarını açık bıraktı. Açık bırakılan mezarlarda kafatası ve kemikler ortaya çıktı. Mahallelilerin fark etmesi üzerine açılan mezarlar muhtar Erdal Esen'in getirdiği iş makinesi ile kapatıldı.


MUHTAR İSYAN ETTİ

Tarihi mezarların zaman zaman definecilerin hedefi olduğunu söyleyen muhtar Erdal Esen, "Daha önce köy olan ve mahalleye dönüşen köyümüzde tarihi bir mezarlığımız var. Mezarlarda kazı yapıp içlerinde define aramışlar. İnsanların dirisine fayda göstermiyorlar, bari ölüsünü rahat bırakın. Bıktık artık bu olaylardan iki günde, üç günde bir mezarlarımızı kazıyorlar, kemiklerini çıkartıyorlar. İnsanlarımızın kemikleri dışarıda. Yazıktır günahtır. Bunlara artık bir çare bulunması gerekir" dedi.

Mezarlıkta kazı yapan definecilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mezarlıkta insan kemikleri ve kafatasları açıkta duruyor;

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çavuşköy Tekirdağ Malkara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title