Haberler

Dedesinin Mezarının Üstüne Ay Yıldız Yaptı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde Şaban Akyıldız isimli vatandaş, dedesinin mezarının üstüne ay yıldız görünümü verdi.

Yurt dışından gördüğü mezarlardan etkilendiğinin dile getiren Şaban Akyıldız, "Ben Almanya'da yaşayan Pazaryerili bir vatandaşım. Orada gördüğüm mezarlardan çok etkilendim. Hepsi tertemiz ve bakımlı mezarlar bir tek ot bile yok. Yazında tatil için geldiğim memleketim Pazaryeri'nin Kınık köyüne dedemin mezarını ziyaret ettim. Bizim burada çömlek işi çok olduğundan her yerde çanak çömlek kırıntısı çok. Bunları topladım ve dedemin mezarının üstündeki görünümü kötü bütün otları temizledim. Üç kat bu topladığım taşlar ile sıraladım. Aralarına ot çıkmasın diye naylon serdim ve bu işlemi her katta yaptım. Daha sonra demir dökümcülere ay yıldız şeklinde bir döküm yaptırdım. Onun içini de beyaz taşlar ile doldurdum. Çömlek parçaları kırmızı döküm içindeki taşlarda beyaz olunca tam bir Türk Bayrağı görünümü aldı. Yaptığım eser bütün köylüler tarafından takdir edildi. Biz yurt dışında yaşadığımız için vatan, millet ve bayrak aşkı ile yanıyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ay Yıldız Pazaryeri Bilecik Kınık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title