Haberler

Dedemin Bıraktığı En Değerli Miras Soyadım

'Gazinocular Kralı' Osman Kavran'ın Torunu Naz Kavran Eğlence Kompleksi Haline Getirdiği...

Bir zamanlar İstanbul ve İzmir'deki gazinolarıyla adından söz ettiren Osman Kavran'ın namını devam ettiren torunu Naz Kavran, cesur adımlarla geliyor. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Kavran; son beş yıldır Maçka KüçükçiftlikPark'ı etkinlik alanına dönüştürmek için mücadele ediyor. KüçükçiftlikPark'ta yerli-yabancı birçok ünlü ismi ağırlayan 28 yaşındaki Kavran, eski gazino kültürünü yeniden yaşatmak için dedesinin yıllardır yaptığı işe el attı. Kavran, gazino günlerini; aile dostları olan Bülent Ersoy ile başlattı. Oya Aydoğan, Seren Serengil, Hülya Avşar ve Selami Şahin de gazino günlerinde sahneye çıkacak. KüçükçiflikPark'ın yolunu tuttum ve 'genç patroniçe' diye anılan Naz Kavran ile tanışıp kendisinden planlarını ve gazinocular kralı dedesi Osman Kavran'ı dinledim...

2007 yılında üniversite eğitiminizi yarıda bırakıp İstanbul eğlence sektörüne giriş yaptınız. Okulu neden bıraktınız?

Çocukluğumdan bu yana en çok istediğim, eğlence sektörüne girmekti. Üniversite eğitimi için Ankara'da yaşarken mutsuz olduğumu fark edince, "Diploma benden önemli değil" dedim ve okulu bıraktım. Londra'ya giderek gece hayatıyla ilgili eğitim aldım. Türkiye'ye dönünce Sortie'de işe başladım. Şimdi de Maçka Küçükçiftlik- Park'tayım.

Daha önce amcanız burayı lunapark olarak işletiyordu. Aileniz sizin gibi genç birinin eğlence sektörüne girmesini nasıl karşıladı?

Ailem, bugüne kadar aldığım hiçbir karara itiraz etmedi. Bana inandılar ve güvendiler. Dedem 1980 yılında KüçükçiftlikPark'ı lunapark olarak işletmeye başladı, sonra da işleri amcam devraldı. KüçükçiftlikPark'ın bir konser alanına dönüşmesi için çalıştım. İlk önce konser alanı olarak hizmet vermeye başladık ama şimdi tam bir etkinlik alanı haline geldi.

Gazinocular kralı Osman Kavran'ın torunu olmak size ne gibi bir kolaylık sağladı?

Dedem, ailesinin adını asla pis işlere karıştırmamış. Ayrıca nüfusunu da bu tarz işler için kullanmamış. Son derece namuslu, babacan, herkesin yardımına koşan biriydi. Ben de şirketin temellerini, dedemin bu vasıflarının üzerine inşa ettim. İş yapacağım insanlarda aradığım en önemli şey; ahlaklı, adam gibi adam olmalarıdır. Henüz 23 yaşında iş görüşmeleri yapmaya başladığımda, bazı firmalar dedemin soyadını senet kabul ederdi. Böylesine namuslu ve temiz bir isim bıraktı bize. Ben de, benden sonrakilere bu soyadı temiz bir şekilde bırakmakla mükellefim.

KASAYA GEÇİP BİLET KESTİM

Gazino patronu olarak dedenizin düzenli bir aile hayatı var mıydı?

Evimiz gazino ve lunaparkın üstünde olduğu için açıkçası böyle bir sıkıntı yaşamadık. Zaten hep iç içeydik. Eğlence sektöründe olan bizler; kendi düzensizliğimizin içinde bir düzen yaratırız. Konser varsa işin başında olurum; iş yoksa bisikletime biner eve giderim.

Bülent Ersoy ile 12 Eylül tarihinde başlangıç yapmanız tesadüf mü, yoksa bilerek mi yapıldı?

Tamamen tesadüf! Gazetelerde çıkan haberleri görünce ben de çok şaşırdım.

Patroniçe yakıştırmasından rahatsızlık duyuyor musunuz?

Bende olumlu ya da olumsuz bir duyguya neden olmuyor. İşimi yaparken hiç gocunmam. Geçen yıl kasaya geçip bilet kestim mesela.

İSİMLER TARTIŞILMAZ

Gazino günlerine dönüş yapmaya hazırlanıyorsunuz. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Ailem işle ilgi kararları bana bırakmış olabilir ama gazino işiyle tamamen onlar ilgileniyor. Çünkü amcam yıllarca Aşiyan Gazinosu'nun başındaydı. Bu yüzden çiçekçisinden ayakkabı boyacısına kadar her şeyiyle o ilgileniyor. Afişleri özellikle siyah beyaz yaptırdık. Çünkü nostaljik olmasını istedik.

Sanatçıları nasıl seçtiniz?

Sahneye çıkacak isimler tartışmaya açık değil. Çünkü Türkiye'de gazino yapacaksanız, bu isimlerle yol almanız gerekiyor. Başka bir isim önerisi olan varsa, söylesin; değerlendirelim.

PRENSİPLERİM VARDIR ONLARDAN TAVİZ VERMEM

Karşımda güçlü, soğuk bir kadın var. Acaba bu kadın, özel hayatında hiç zorlanmıyor mu?

Bilmem, bunları erkeklere sormak lazım. Çocukluğumdan beri sert ve soğuk birisiyim. Dışarıdan mesafeliyimdir. Prensiplerim vardır ve bunları pek esnetmem. Ancak yakın çevrem bununla ilgili bir eleştiride bulunmadı.

Bu kadar yoğun iş temposu içinde evlenmek ve çocuk sahibi olma gibi planlarınız var mı?

Annem çok genç, henüz 48 yaşında. Bu yüzden torun sahibi olmak isteyeceğini sanmıyorum. Eğlence sektörü ile ilgili farklı projelere yönelmek istiyorum. Evlilik ve anne olmak benim için henüz çok erken.

ÜNLÜLER EVİMİZİ ZİYARET EDERDİ

Dedenizin gazinosunda sahne alan isimler eve gelir miydi?

Yaz aylarını dedemle birlikte yazlıkta geçirirdik. O dönemde evimiz hiç boş kalmazdı. Gazinoda sahneye çıkan birçok isim ziyarete gelirdi. Bunların kimi sadece kahve içer, kimi ise uzun süre kalırdı. Zeki Müren, Cem Karaca, Bülent Ersoy, Hülya Avşar ve Neşe Karaböcek hatırladığım isimlerin bazıları. Ama ben, burada konser vermeye gelen isimlerin kulislerine inmem.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Bülent Ersoy Hülya Avşar İstanbul Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title