Haberler

Dede Korkut Bilim, Kültür ve Sanat Ödülleri"

Bayburt'ta "Dede Korkut Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri" kapsamında Edebiyat Ödülü'ne layık görülen öykü yazarı Cemal Şakar, söyleşi düzenledi.

Bayburt'ta "Dede Korkut Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri" kapsamında Edebiyat Ödülü'ne layık görülen öykü yazarı Cemal Şakar, söyleşi düzenledi.

Şakar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kazım Erdem Binası Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, edebiyat ve sanat üzerindeki değişimlerin toplumsal değişimden bağımsız olmadığını belirterek, önce toplumun değiştiğini ve bu değişimin de sanat ve edebiyatı da derinden etkilediğini söyledi.

Sanatçıların bu toplumsal değişmeleri, toplumun taleplerini üzerilerinde hissettiklerini dile getiren Şakar, bunun da öykünün, şiirin, romanın değişmesi şeklinde tecelli ettiğini aktardı.

Şakar, "Gerçekten etrafımızdaki olaylarla, olgularla sağlıklı bir şekilde ilişki kurup, onu değerlendiriyor olmamız gerekiyor" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani biz bir şeye şahit olduğumuzda bu nedir? Bu konularda kesin bilgilere sahip olmalıyız ki oradan yola çıkarak bir edebiyat inşa edelim. Bizim gerçekliğimizle bu kadar oynandığı bir yerde sosyal gerçekçi bir edebiyat yazmak çok mümkün değil. Dolayısıyla fantastik, polisiye ve postmodernist edebiyat gittikçe baskın bir hale geliyor. Öykünün bundan sonra geleceği ne olur? Sanki giderek parçalı kurgu, gerçeklikten kaçış ve fantastik baskın bir hale gelecek diye düşünüyorum."

Programa, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, bazı adamemisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gökhan Budak Bayburt Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title