Haberler

Dedaş'tan Küçük Sanayi Sitesi'ne Büyük Yatırım

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), 2015 yılı yatırım programına aldığı Diyarbakır Mermerciler, Metalciler ve Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi’nin elektrik altyapısı için 1 milyon 750 bin lira harcayacak.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), 2015 yılı yatırım programına aldığı Diyarbakır Mermerciler, Metalciler ve Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi'nin elektrik altyapısı için 1 milyon 750 bin lira harcayacak.

Yapımı tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Mermerciler, Metalciler ve Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi'nin elektrik altyapısını 2015 yılı yatırım programına aldıklarını belirten Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, buradaki çalışmaları Ekim ayının ilk haftasına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. Küçük sanayi sitesinde yaklaşık 500 esnafın hizmet vereceğini ne 3 bin kişinin çalışacağını ifade eden İl Müdürü Yaka, buradaki elektrik havai hatların kullanılmadığını, yeraltı kabloları döşenerek modern bir enerji altyapısı oluşturulduğunu da kaydetti.

18 KİLOMETRE KABLO DÖŞENECEK

Dicle EDAŞ'ın kentin şirketi olarak yatırımcı esnafın yanında yer aldığını da sözlerine ekleyen Yaka, "Toplam kurulu gücü 10 mWa olacak tesis genelinde 9 adet beton köşk kullanılacak. Tesiste 190 adet aydınlatma direği kullanılırken,18 kilometre çeşitli kesitlerde yer altı kablosu montajı yapılacak. Yine sitede bulunacak 500 müşterimize enerji sağlamak üzere buraya 35 adet asop pano montajı yapılacak" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title