Haberler

Dedaş'ta Yeni Dönem

Güncelleme:

Kaçak elektrik kullanan abonelere ceza yerine yeni saat verilerek, sayaç ve panoları dışarıya alınıyor.

Dedaş Batman İl Müdürlüğü, yeni kampanya çerçevesinde kaçak elektrik kullanan abonelerin sayaçlarını yenileyip sayaç ve panolarını dışarıya alıyor.
31 Aralık tarihine kadar bozuk sayaçlara ceza yazmayan, sayaçlarında oynama olanlara yeni sayaç veren ve faiz affına giden Dedaş, kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Dedaş İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kampanya hakkında detaylı bilgiler verildi.
Yapılan açıklamada "Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi olarak, Şirketin devir alınmasından sonra vatandaşlarımıza diyalog ile kendilerinden gelen talepleri dinleyerek, bu talepler doğrultusunda insanımızı memnun etmek isteyen bir çalışma anlayışımız ile hazırladığımız kampanyaları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız. Sağlıklı ve kesintisiz elektrik enerjisi sunma çabasında ve kaliteli hizmet verme konusunda kararlı ve emin adımlar ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Faiz affı kampanyası : Şirket Müdürlüğümüz devir sonucunda yasal olarak hakketmiş olduğu bir alacağından feragat etmek suretiyle vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde talep olunan birikmiş olan ve ödeme konusunda sıkıntı çektikleri faturalarını ödeme kolaylığı getirilmiştir.
Abonelerin ana kolon hatları, pano ve sayaçlarını yenileme kampanyası: vatandaşlarımızın elektrik faturaların aylık olarak (ödenebilir bir periyotta) gelmesini talep etmiştir. Okumalar ve abone kontrol işlemleri esnasında meskenlerin içinde olan elektrik sayaçlarından dolayı hane halkının rahatsız olduğunu bu sayaçların dışarıya alınması talep edilmiştir. Kurumsal olarak vatandaşlarımızın bu talepleri değerlendirilmiş olup, bu tesisatların değişimi için gerekli tüm masrafları üstlenerek ana kolon hattını, sayacı ve panoyu yeniliyoruz.
Usulsüz tüketim yapan müşterimize yeni bir sayfa açıyoruz: Sayaçlarında ve tesisatında sorun olan veya sorun olabileceğini konusunda şüphelenen vatandaşların talebi halinde, bundan sonra usulsüz enerji kullanmayacağını beyan etmesi, geçmiş borçlarını ödemesi ve elektrik aboneliğini adına alması halinde tesisat ve sayacını ücretsiz olarak yeniliyoruz. Sökülen sayaç veya tesisatta olası usulsüz tespitler için herhangi bir cezai işlem uygulamadan yeni bir dönem başlatıyoruz.
Yukarıda anlatılan kampanyalar ile kurumsal hizmet anlayışımızın vatandaşlarımızın taleplerini dinleyen, insanımıza değer veren ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla yasal hak ve alacağından feragat eden bir kurum olduğumuz aşikardır.
Hasankeyf ilçesine bağlı yaka köyünde elektrik enerjinin bütün aboneler tarafından sayaçlara müdahale ederek usulsüz enerji kullandıkları tespit edilmiştir. Tespitlerin mevzuat çerçevesinde cezai işlem yapılması gerekirken, Kurumsal anlayışımız ve kampanyalarımız dan dolayı sayaçların hane dışına alınması çalışması başlatılmıştır. Köy halkına ve muhtara yapılacak olan ana kolon hattı, sayaç ve pano değişimi çalışmalarının kampanya gereği ücretsiz yapılacağı bildirilmiştir. Buna rağmen ekiplerimiz silah zoru ile köyden çıkarılmış çalışma yapmamıza müsaade edilmemiştir. Bundan dolayı kontrolümüz dışında bulunan ticari ürünümüzün hizmetini yasadan doğan hakkımızı kullanarak sunduğumuz hizmeti askıya alarak enerji kesintisi yapılmıştır" şeklinde bilgiler verildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title