Haberler

Dedaş Personelinin İşten Çıkarılması

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), geçen ay aralıklarla çıkardığı 172 personeli için Diyarbakır Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TESİŞ) 1. Nolu Şube Başkanı Ali Öncü yönetiminde bir toplantı gerçekleştirildi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, STK temsilcileri, mahalli idare heyeti ve işten çıkarılan personeller katıldı.

Öncü, toplantıda yaptığı konuşmada, 172 DEDAŞ personelinin işten çıkarılmasının, hiçbir hukuki ve insanlıkla bağdaştırılamayacağını söyledi.

Hukuksuz olarak işten çıkarılan personellerin haklarını sendika olarak sonuna kadar savunacaklarını belirten Öncü, şöyle konuştu:

"Bizim bugün burada toplanmamızın sebebi, bu hukuksuz olaya STK ve insani olarak neler yapabiliriz nasıl bir çözüm bulabiliriz sorularına yanıt bulmaktır. Bu arkadaşlarımızın hukuki süreçleri devam ediyor ve biz onların sonuna kadar arkalarında olacağız. Toplantı sonucunda bir 5 kişilik etkin bir komisyon kurup bu hukuksuzluğa hep beraber bir çözüm arayışında olacağız."

Toplantı basın mensuplarına kapalı devam ederken, STK temsilcilerin görüşleri ve komisyon kurulması ile sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Türkiye Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title