Haberler

Dedaş Hakkında Çalışmanız Var Mı?

Güncelleme:

HDP'li vekil Ayhan, dün bakanlar kurulunu oluşturarak yeni hükümeti kuran Başbakan Davutoğlu'na bölgede yaşanan elektrik sorununu ve beraberinde gelen susuzluğu sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutaoğlu'na verdiği soru önergesinde, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak susuzluğu gündeme getirdi.

Ayhan, önergesinde, "Dicle elektrik dağıtım AŞ.'nin (Dicle EDAŞ) sorumluluk alanında bulunan yerleşim yerleri ve kırsal bölgelerde sık sık elektrik kesintisi uygulaması devam etmektedir. Bu durum özellikle Şanlıurfa, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır illerinde tarımsal faaliyetleri durma noktasına getirmiştir. Kesintilerin devam etmesi çiftçilerin haklı tepkilerine yol açmakta, zaman zaman istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Elektrik kesintilerinden kaynaklı tarım arazilerinin yeterince sulanmamasından dolayı ürün rekoltesinde ciddi bir düşüş olma bulunmaktadır. Kesintilerin yarattığı sorunlar canlıların yaşamlarını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır." dedi.

'SUSUZLUK SEBEBİYLE KENTE GÖÇ DOĞRU MU?'

Ayhan, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "Hükümetinizi yaşanan elektrik sorununu gidermek için DEDAŞ yetkilileri ile bugüne kadar herhangi bir görüşmesi olmuş mudur? Olmuşsa görüşmede ne gibi bir sonuç elde edilmiştir? Mardin'in Derik ilçesinde uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı, su sıkıntısı yaşandığı ve bundan kaynaklı hayvanların telef olduğu iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? DEDAŞ'ın sorumluluk alanı içerisinde bulunan köylerin kaçında içme suyu artezyen kuyularından karşılanmaktadır? DEDAŞ'ın sorumluluk alanı içerisinde bulunan köylerin kaçında içme suyu projesi kapsamında içme suyu verilmektedir? Elektriklerin sık sık kesilmesi içme suyunu artezyen kuyularından karşılayan köyler için içme suyu sıkıntısı yaratmakta mıdır? Yaratıyor ise buna ilişkin tedbirler nelerdir? Elektrik kesintilerinden dolayı birçok köyde içme suyu sıkıntısı baş gösterdiği ve köyden kente bir göçün yaşandığı iddiaları doğru mudur?"
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu İbrahim Ayhan Mardin Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title