Haberler

DEDAŞ, Borcunun Ödeyenin de Elektriğini Kesiyor!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da borcunu ödediği halde elektrik hizmeti alamayan Urfalılar, sorunun çözümü için yetkililerden çözüm bekliyor.

DEDAŞ bir taraftan borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini keserken, borcunu ödediği halde elektriğe hasret kalan ve ortaçağı yaşayan Urfalı, yetkililerin soruna çare bulması için çağrıda bulundu. Akabe ve Eyyübiye'de ise voltaj yüksekliği yüzünden çoğu elektronik aletin bozulduğu belirtildi.

Akabe'de bulunan TOKİ mahallesinde son günlerde elektrik kesintilerinin yaşanması çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Saatler süren kesintiler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten TOKİ sakinleri, yetkililerin soruna çare bulmasını istedi.

Çevre sakinlerinden Ahmet Bağış, "Sürekli olarak kesinti yaşanıyor. Evlerde mahkum hayatı yaşıyoruz. Sorunu defalarca dile getirdiğimiz halde 'Düzelteceğiz, yapacağız' diyorlar ama kimsenin bir şey yaptığı yok. Bununla birlikte elektrik geldiği zaman ise voltajların dengesiz olması nedeniyle çoğumuzun elektronik cihazı bozuldu. Televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinası gibi aletlerimiz kullanılmaz hale geldi. Bu soruna bir çare bulacak bir yetkili yok mu? DEDAŞ elektrik borcunu ödemeyenin elektriğini keseceğiz diyor. Oysa biz borcumuzu ödediğimiz halde bu kurumun mağduriyeti altına giriyoruz. Yeter artık" diye konuştu.

YÜKSEK VOLTAJ EV ALETLERİNİ YAKTI

Bu arada Önceki gün Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nin 3815. Sokağı'nda da meydana gelen elektrikteki yüksek voltaj evlerdeki buzdolabı, televizyon ve diğer elektronik aletlerin zarar görmesine neden oldu. Saat 17:00 sularında meydana gelen olayda evdeki buzdolabı ve uydu alıcısı zarar gören Mehmet Özkan isimli vatandaş elektrikte sürekli sorunun yaşandığını söyledi. Özkan, "İkindi sonrası elektrik birden düştü. Sonra aniden yükseldi. Elektrikteki bu ani yükseliş yüzünden buzdolabım ve uydu alıcım yandı. Servisi çağırıp buzdolabını tamir ettirdim. Dolabım garantili olmasına rağmen servis yüksek voltajın garanti kapsamına girmediğini bana söylendi. 220 TL tamirat parası ödemek zorunda kaldım. Mahallede başka komşuların da ev aletleri zarar gördü. Bu konuda DEDAŞ'tan şikayetçiyim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Özkan Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title