Haberler

Dedaş, Batman'da Hattan Kaçak Elektrik Çeken Mobil Trafo Yakaladı

Güncelleme:

DEDAŞ ekipleri Batman'da, traktör römorkuna yüklü, yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan mobil trafo ele geçirildi.

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü'ne bağlı saha elemanlarının yaptığı denetim çalışmalarında, Beşiri İlçesi Kumtepe Mezrası Mevkii'nde yüksek gerilim hattına bağlı, su sondajı kuyusuna enerji sağlayan kaçak trafo tespit edildi. Kurum avukatlarının savcılık nezdinde kaçak trafoya el koymak için girişimde bulunurken, konuyla ilgili jandarmaya da bilgi verildi.

EL KONULDU

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve ekipler, jandarma eşliğinde yüksek gerilim hattına bağlı sondaj yapılan alana gitti. Kurum avukatının savcılıktan aldığı, "Kaçak trafoya el koyma" kararı ile trafonun bağlantıları kesilirken, trafo ve kablo bağlantıları ile diğer malzemelere de düzenlenen tutanakla el konuldu.

ÇOK TEHLİKELİ

İl Müdürü Murat Dursun, kaçak trafonun yüksek gerilim hattına bağlanmasının büyük tehlikeye sebep olduğunu ifade eden Murat Dursun, şöyle devam etti:

"Mesele sadece kaçak trafo ile enerji kullanımı değil. Orada çalışan vatandaşlarımız, yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo ile enerji sağlanan bir alanda çalışıyordu. Allah korusun ölümcül vakalar vuku bulabilirdi. Bu tür kaçak elektrik bağlantılarında yaşanan can kayıpları var. Burada can kaybı ve yaralama olmaması sevindiricidir. Biz denetimlerimizde olaylara sadece kaçak elektrik kullanımı ile alakalı bakmıyoruz. Vatandaşların can güvenliği açısından da olayları değerlendiriyoruz. Bir taraftan yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo diğer taraftan kuyudan etrafa dağılmış su birikintileri var. Küçük bir elektrik teması acı olaylara neden olabilirdi. Orada çalışan işçileri Allah korumuş."

İLK URFA'DA ORTAYA ÇIKTI

Dicle EDAŞ ekipleri, daha önce de Şanlıurfa'da yine traktör römorkuna yüklü olarak kullanılan bir 'mobil trafo' ele geçirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Murat Dursun Şanlıurfa Beşiri Batman Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (118)

KURT BEYmobilWeb@haberler.com:

Kürt helal lokma yemesini bilmez Yedikleri ictikleri haram

24
16
yanıtYanıtla
TÜK KIZI KÜRT GELİNİ:

TÜRK KIZIYIM TÜRKLER KÜRTLERE KURBAN OLSUN KÜRT GELİNİYİM GELİN KÜRTLERDE İNSALIK GÖRÜN BİZİM TÜRKLER İŞLERİ YALAN İFTİRA SAHTEKARLIK BARBARLIK AM KÜRTLER ÖYLE DEĞİL

12
26
yanıtYanıtla
TÜK KIZI KÜRT GELİNİ:

kürtlerin verdiği vergiler batıya fabrika olarak gelirken kürtlere ise mermi dönüyor bizim verdiğimiz verglerle ize iş açılıyor bizde işsiz kalıyortuz o zaman hiç dinden imandan kul hakaından bahsettiğiniz yok şimdi ne olduda brden bire müslüman olmaya kalktınız türkler

17
21
yanıtYanıtla
her şey beleş:

elektrik kaçak, aşırı yüklenmeden trafolar iptal olur, ELEKTRİK ŞİRKETİ TAŞLANIR. su kaçak. mazot kaçak, litresi 1, 5 2 TL. internet artık beleş. Hastane, ilaç beleş; Yeşil Kart sağolsun. E, evde en az 2 karı, Karı istiyrem. . . sonra da NERDE BU DEVLET? DEVLET BİZE BAHMİİİRR. . .

25
10
yanıtYanıtla
ads:

yaw he he can güvenliğimize bakıyonuz 140 lira elektrik geliyor bunun 58 lirasını bir kullanıyoruz gerisi hep vergi izmirdeyim kiracım elektrik su ödemiyor birde üstüne benden şikayetçi oluyor elektrik mührünü kaldırıp elektrik kullanıyor ama karakola gidince kiracıyı çıkartamazsın diyorlar bu ülkenin hangi işi düzgün ya verdiğimiz vergilerle 10 tane daha türkiye geçinir

32
1
yanıtYanıtla
hdp hdp:

yuh be kardeşim ayıptır gunahtır bizler sizin kaçak elektrık faturalarınızın bedelını öduyoruz ve yarın öbur dunyada hakka nasıl hesap vereceksınız ben şahsen helal etmıyorum

23
8
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

BATIDA DA KÜRT VAR. . . . TARLALARI, YOKSA EVLERİ VAR. . ÖDEMEZLER İSE ELEKTRİKLERİ KESİLİYOR. . . GÜNEYDOĞU''DA YÜZDE 95 KÜRT VAR. . . ÇOĞUNLUK ''HIRSIZ''. . . NEDEN HIRSIZ. . ÇALDIKLARI DEVLET MALI. . ŞİMDİ BİRİSİ ÇÇIKIP ''KARDEŞİM BENDE O BÖLGEDE OTURUYORUM. AMA DEVLETE ELEKTRİK PARAMI VERİYORUM''DİYEBİLİR. . . O ZAMAN SEN BAŞIMIN ÜSTÜNDESİN. . . AMMMAAA. . ÇALAN GÖRÜYOR DA YETKİLİLERE HABER VERMİYORSAN SENDE''HIRISZSIN''KARDEŞİM. . ŞUNU DA DİYEBİLİRSİN. . ''BURALAR BATI GİBİ DEĞİL, YOKSULLUK VAR''. . . FAKİR SADECE DOĞUDA MI?GEL BATIYA GÖR HALİ. . . HER GECE SABAHA KADAR ÇÖP BİDONLARI KARIŞTIRILIYOR. . . HIRSIZIN MAZERETİ OLMAZ. . . HIRSIZ HIRSIZDIR. . . VE DE BU İŞ FAKİRLİKTEN ÇIKMIŞ SAHTEKARLIĞA DÖNMÜŞTÜR. . . EVLERDE KLİMALAR. . HAYVAN DAMLARINDA ISITICILAR. . . HARAM OLSUN. . . ÇÜNKÜ BEN O KAÇAK ELEKTRİĞE CEBİMDEN KISARAK PARA ÖDÜYORUM. . . HARAM OLSUN. . ÇALANIN ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA ZEHİR ZIKKIM OLSUN. HER BİR TARAFLARINDAN DA ÇIKSIN İNŞALLAH. .

29
1
yanıtYanıtla
hırsızlığın mazereti olmaz:

elektrik kaçak, aşırı yüklenmeden trafolar iptal olur, ELEKTRİK ŞİRKETİ TAŞLANIR. su kaçak. mazot kaçak, litresi 2 TL. internet artık beleş. Hastane, ilaç beleş; Yeşil Kart sağolsun. Katırlarla her türlü kaçakçılık gırla. Tarlaların içlerinde kamufle hintkeneviri yetiştirip eroin üretimi. Avanta para sayesinde en az 2 karı, kuma vs. . . sonra da NERDE BU DEVLET? DEVLET BİZE BAHMİİİRR. . .

28
2
yanıtYanıtla
erdem:

benim elektirik faturamda kacak bedel payı var kızdıgım halde haksız yere ödedigimide biliyorum ben hakkımı helal etmiyorum

26
3
yanıtYanıtla
ubeydullah:

bunlardan hiç dürüst insan çıkmayacak mı

21
8
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title