Haberler

Deb Başkanı Aliçavuş, Erdoğan'ı Tebrik Etti

Batı Trakya'da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEB) Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinen dolayı tebrik mesajı gönderdi.

Mesajında, Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak bugüne kadar Rumeli'ye ve özellikle Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'na yakın alaka gösterdiğini belirterek, bundan dolayı şükranlarını sunan Aliçavuş, "Başbakanlığınız süresince dünya barışına ve Türk-Yunan dostluğuna sunduğunuz büyük katkı, hafızalarımızda her daim canlı kalacaktır" ifadelerine yer verdi.

Aliçavuş, Başbakan Erdoğan'ın yeni görevinde de mazlum halkların sesi olmaya devam edeceğine dair inancını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sizin yarattığınız güçlü Türkiye ile Balkan coğrafyasında yaşayan kardeşlerinizin güçlendiği malumunuzdur. Bu sebeple yaptıklarınızı Balkanlı kardeşleriniz her zaman minnetle anacaktır. Bu vesile ile başarınızı bir kez daha tebrik eder, cumhurbaşkanlığı görevinizde başarılar dilerim."

-"Erdoğan, bizim için cesaret kaynağı olmuştur"

DEB Genel Başkanı Aliçavuş, 10 Ağustos seçimiyle ilgi muhabirine AA'ya yaptığı açıklamada ise Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin, Türk Azınlık içerisinde sevinç yarattığını belirtti.

Erdoğan'ın Türkiye'nin siyasi yaşamında varlığını sürdürmesinin ve Cumhurbaşkanı seçilerek daha etkin konuma gelmesinin azınlık toplumunda yeni umutlar yarattığını ifade eden Aliçavuş, "Sayın Başbakan Erdoğan, biz dış ülkelerde yaşayan Türkler için her zaman bir umut ve cesaret kaynağı olmuştur. Dolayısıyla seçim sonuçarı bizim için son derece sevindirici. Bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Anavatana ve Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - Yunanistan

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Batı Trakya Rumeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title