Haberler

Deaş Terör Örgütüne Yönelik "Fırat Kalkanı" Operasyonu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Cerablus bölgesinde sürdürdüğü "Fırat Kalkanı" operasyonuyla ilgili, "Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsur, karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaktır.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Cerablus bölgesinde sürdürdüğü "Fırat Kalkanı" operasyonuyla ilgili, " Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsur, karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaktır." ifadesini kullandı.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin zor günlerden geçtiğini ve milletçe birlikteliğin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

İş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları desteklediklerini belirten Aslan, bölgede sınır güvenliğinin arttırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için TSK tarafından yürütülen operasyonun ülke için çok büyük önem taşıdığını aktardı.

Aslan, şunları kaydetti:

"Suriye'nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin güneydoğusunda yeni bir devletin kurulması niyetiyle atılan adımları durdurmak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz'dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı arttırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı bu operasyonun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsur, karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Aslan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title