Haberler

DEAŞ, Peygamber Türbesini Havaya Uçurdu

Güncelleme:

DEAŞ'ın Musul'un simgelerinden biri olan peygamber türbelerinden Nebi Şit Türbesi'ni havaya uçurduğu ortaya çıktı.

Musul'un medeniyet simgelerinden biri olan Nebi Şit Türbesi'nin de DEAŞ tarafından yerle bir edildiği ortaya çıktı. Daha önce Nebi Yunus Türbesi'ni havaya uçuran DEAŞ, Musul'un batı yakasında bulunan ve kentin önemli simgelerden biri olan Nebi Şit Türbesi'ni de patlatarak yok etmiş.

BÜYÜK DİRENİŞ GÖSTERİYORLAR

DEAŞ Musul'un batı yakasında daha büyük bir direniş gösteriyor ve bütün gücüyle Iraklı güçlere karşı savaşıyor. Örgüt, en güçlü savunma ve saldırı tekniği olan intihar saldırılarına sıkça başvuruyor.

NEBİ ŞİT TÜRBESİ MUSUL'UN MERKEZİNDE BULUNUYOR

Musul'un batısına yönelik başlatılan operasyon 6'ncı haftasına girdi ancak çatışmalar Cedide Mahallesi'nde yoğun şekilde devam ediyor.

Nebi Şit Türbesi hakkında Rûdaw'a konuşan Irak Federal Polis Güçleri Komutanı Albay Taha Abud, "Buraya Nebi Şit bölgesi deniyor. Bir ticaret bölgesi olmakla beraber Musul'un merkezidir. Burada, bazı önemli resmi kurumlar bulunuyor, Nebi Şit'in türbesi de buradadır. Ancak korkak DEAŞ'lılar tıpkı Nebi Yunus Türbesi ve diğer tarihi yerler gibi burayı da yok etmiş" dedi.

DEAŞ'IN YETKİLİ İSİMLERİ BURADA YAŞIYOR"

Yarbay Abbas Casim ise, "Burası Eski Musul bölgesidir ve DEAŞ'ın yetkili isimlerinin büyük bölümü burada yaşıyor. Onlarla aramızda sece 30 - 40 metrelik bir mesafe bulunuyor. Sadece bu caddede kontrolü sağlamamız, Musul'un tamamında kontrolü sağlamamızı öne alacak." şeklinde konuştu.

"YİYECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK"

Dar sokakların birinde Rûdaw kamerasına takılan Mulkiye Raşid Hasan adlı kadın, "9 gündür yiyecek arıyoruz. Yiyecek yok ve bulunmuyor. Çok yoruldum aramaktan ve yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Kuşatma altındaydık, evlerimizden çıkamıyorduk. Bugün 16 gündür yemek yemedik. Para da yok yemek de." dedi.

NEBİ ŞİT TÜRBESİ'NİN TARİHİ

Nebi Şit (a.s.) türbesi, 1647 yılında Vezir Nişancı Mustafa Paşa cami 1791`de Tabirci Hacı Ali, külliyenin diğer yapıları da 1815-1816 yıllarında Celili Ahmed Paşa tarafından yaptırılmıştır. Nişancı Mustafa Paşa, rüyasında Şit Peygamber`i (a.s.) görmüş, gördüğü rüyayı Musullu tüccarlardan Tabirci Hacı Ali`ye yordurarak o mahalli kazdırmıştır. Kazılan yerden mezar çıkınca, Hacı Ali`yi mütevelli tayin ederek bir türbe yaptırtmış, zamanla türbenin etrafında bir külliye gelişmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Paşa Musul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title