Haberler

Deaş Karşıtı Koalisyonun Sözcülerinden Albay Dorrian Açıklaması

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, Rakka'nın kurtarılmasıyla ilgili sürece hız verdiklerini belirterek, "Rakka'nın geri alınması operasyonu kapsamında geçen ay 300 hava saldırısı düzenledik ve bu saldırılar DEAŞ'ın saldırılarını fonlama kabiliyetini azalttı.

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, Rakka'nın kurtarılmasıyla ilgili sürece hız verdiklerini belirterek, " Rakka'nın geri alınması operasyonu kapsamında geçen ay 300 hava saldırısı düzenledik ve bu saldırılar DEAŞ'ın saldırılarını fonlama kabiliyetini azalttı." dedi.

Dorrian, Bağdat'tan video konferans yoluyla katıldığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu için hazırlıklara hız verildiğini ve kentin izolasyonunda önemli mesafe kat edildiğini bildiren Dorrian, koalisyon güçlerinin askeri eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Bölgede son bir ayda yaptıkları hava saldırılarıyla DEAŞ'ın kamplarını ve petrol satışından elde ettiği gelirleri hedef aldıklarını aktaran Dorrian, " Rakka'nın geri alınması operasyonu kapsamında geçen ay 300 hava saldırısı düzenledik ve bu saldırılar DEAŞ'ın saldırılarını fonlama kabiliyetini azalttı." diye konuştu.

PYD'nin Rakka operasyonundaki yeri

Dorrian, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG), Rakka operasyonunda kentin izolasyonu için görev yapmayı sürdürdüğüne de değindi.

Rakka'nın geri alınması için bin 500 SDG savaşçısının daha eğitim aldığını anlatan Dorrian, bu eğitim sürecinden geçenlerin yüzde 90'ının Arap olduğunu belirtti.

SDG'nin Münbiç bölgesinde yerel unsurlardan bir yönetim birimi oluşturduğunu ve bu birimin bölgedeki okulların yeniden açılmasını sağladığını dile getiren Dorrian, Münbiç'te PYD unsurlarının varlığına ilişkin bir değerlendirme yapmadı.

"Görüşmelere hız verdik"

Albay Dorrian, bölgede gerginliğin azaltılması için Türkiye, SDG ve diğer koalisyon unsurları arasındaki görüşmelere hız verdiklerini de ifade etti.

Türkiye ile birçok operasyon yürüttüklerini söyleyen Dorrian, Ankara'nın El Bab civarındaki askeri operasyonlarına hava desteği sağlamadıkları bilgisini yineledi.

Dorrian, önceki günlerde Musul'da, Irak güvenlik güçlerinin talebi üzerine koalisyon güçleri tarafından bir hastanenin vurulduğunu, bu binada sivillerin yer almadığını ve tehdit unsurlarının bulunduğu yönünde raporlara göre saldırının yapıldığını aktardı. Bu saldırıyla ilgili herhangi bir soruşturma olmadığını dile getiren Dorrian, bu konuyu bilgilendirme amacıyla paylaştıklarını sözlerine ekledi.

Özellikle Münbiç ve El Bab bölgelerinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG unsurlarının konuşlanmaması konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Türkiye, Washington ile görüşmelerinde PYD'yi liste başı konular arasında masada tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Münbiç Suriye Rakka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title