Haberler

Silahlı İHA'lar IŞİD'in Patlayıcı Merkezini İmha Etti

Güncelleme:

IŞİD'in Halep'e bağlı Azez ilçesindeki "Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi" olarak kullandıkları bina silahlı İHA tarafından yerle bir edildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 30 Nisan 2016 tarihinde Suriye kuzeyindeki keşif ve gözetleme elemanlarından alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda IŞİD teröristlerinin, Suriye'nin kuzey batısında Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Dabık isimli bir kasabada bir binanın giriş katını "Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi" olarak kullandıkları öğrenildi.

Söz konusu istihbarat Koalisyon Harekat Merkezi ile anında paylaşıldı ve operasyon hazırlıkları başlatıldı.

İNCİRLİK'TEN HAVALANAN SİLAHLI İHA, BİNAYI TAM İSABETLE VURDU

Hedef yeri koordinatlarının tam olarak tespitinin ardından Koalisyon Harekat Merkezinin yönlendirmesiyle İncirlik'ten havalanan MQ-1 modeli silahlı insansız hava aracı (İHA), tespit edilen binayı tam isabetle vurdu. Hemen ardından gönderilen diğer bir MQ-1 Silahlı İHA, aynı hedefe ikinci kez hava harekatı yaparken, "Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi" imha tamamen edildi.

2 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ, ÇÖKEN BİNA İÇERİSİNDE ÇOK SAYIDA TERÖRİSTİN OLDUĞU BİLGİSİ VAR

Bina, içerisinde bulunan patlayıcıların infilakı sonucu meydana gelen birkaç patlama sonucu çöktü. İlk alınan bilgilerden ve görüntülerden binanın tamamen imha edildiği ve o anda dışarıda bulunan 2 IŞİD teröristinin öldüğü tespit edildi. Patlamalarla çöken bina içerisinde de çok sayıda teröristin kaldığı, ancak şu ana kadar bölgeden bu konuda net bir bilgi alınamadığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Azez Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (23)

Akkoyunspor:

İstersen atom bombasıyla vur devlet destek verdikten sonra gene bitmez bu teröristler orada ağzınız açık bekleyeceğinize vurun gitsin hee tabi oda vuruyorsa.

3
26
yanıtYanıtla
FATİH:

EVRENSEL VE HAK DİN İSLAMİYET VE TÜRKLERDEKİ CİHAN HAKİMİYETİ ÜLKÜSÜ. . . NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

15
12
yanıtYanıtla
YADARO:

TÜRKIYEYE MÜSLÜMAN ÜLKESI DENIYOSA BEN MÜSLÜMAN DEYILIM TC MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOK KAGIT ÜZERINDE MÜSLÜMAN OLUNMAZ!!!!

yanıt4
yanıt15
akp satmış türkiyeyi hacılar:

kiliste bol bol roket yiyor. . ne işi var conin türkiyede 23 hava üssü varmış. . angara rus füzesine hazır ol

20
4
yanıtYanıtla
AKKOYUN MEEEEEEE:

yalan politikalariyla yurutulen iktidar programi var ortada.

18
3
yanıtYanıtla
KEKE MUSO:

TABI CANIM BIZDE INANDIK SIMDI ABD RUSYA BITIREMEDI SIZ SU OYUNCAK BAKET UCAKLA ISI HAL ETINIZ KOYUNLAR IANIR BASKASI INANMAZ !!!!!

15
5
yanıtYanıtla
Besledin isidi Artik Kurtul Akkoyunum)):

isid Kankisi Yobazzz Gerici Cihadci Seriattci isidli Akkoyunlar Ordusu Bugüne Kadar Nerdeydiniz? Verdiniz Cephaneyi iside Birakttiginiz Yeride Avucunuzun ici Gibi Bildiginie Göre Nediye Bugüne Kadar Beklediniz???

16
3
yanıtYanıtla
Ali Ağaoğlu:

türkiye f16 kaldıramıyor rusya korkusundan benden rica ettiler gidip abd''den ağlayıp sızlayıp dilendim yardım edin dedim. arada iha vs kaldırıp geziyoruz oraları bakalım bu iyiliğim başkandan saygı görecek mi ? reis rte, seninleyiz. . .

6
13
yanıtYanıtla
Biat mi asla!:

Osmanli torunu: bak sana ne diyecegim. . Unutmayın, eğer Mustafa Kemal Paşa olmasaydı, hiçbirimiz olmazdık, yaptığı devrim hanedan için kötü oldu ama, Türkiye onun sayesinde var, siz, ben, hepimiz varlığımızı o’na borçluyuz” kim dedi. . Osman Ertugrul . . Peki kimdir? Abdulhamidin torunudur. .

yanıt4
yanıt20
AKP DEFOL:

YALAN HABER ABD VE TÜRKİYE İŞİD, E ZARAR VERDİRYMİYOR. RUS UÇAGİNİ O YÜZFDEN DÜŞÜRMEDİMİ. NUMARA YAPMADİNLAR. İNANMİYORUZ

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title