Haberler

Deah Barakat'ın Hayalini Gerçekleştiriyoruz" Projesi

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'deki Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayali, Fatih Belediyesi ile İdealist Diş Hekimleri Derneği iş birliğinde gerçeğe dönüştürüldü.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'deki Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayali, Fatih Belediyesi ile İdealist Diş Hekimleri Derneği iş birliğinde gerçeğe dönüştürüldü.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Deah Barakat'ın hayalini gerçekleştiriyoruz" projesinin tanıtımı için Eminönü Meydanı'nda düzenlenen programda, hedeflerinin, yardım kuruluşlarından destek alarak kamplardaki Suriyeli çocukların ağız ve diş sağlığı kontrollerini yapmak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda hazırlanan tırın 25 kampı ziyaret edeceğini dile getiren Demir, 6-12 yaş aralığındaki çocukların diş bakımının yapılacağını kaydetti. Çocuklara diş bakım seti dağıtılacağını aktaran Demir, "Amacımız, Barakat'in hayalini gerçekleştirmek" dedi.

İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Özdoğrul da dünyadaki mazlumlara el uzatarak farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Kırk gün sürecek programda 40 hekimle 80 bin çocuğa ağız ve diş sağlığı eğitimi vermeyi amaçladıklarını dile getiren Özdoğrul, mazlum çocukların bir nebze de olsa sağlıklarına dokunmayı, onlara güzel gülüşlü bir hayat sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Özdoğrul, ilk etapta Reyhanlı'da kamplardaki yetimhanelerde bulunan yaklaşık 500 çocuğun diş tedavilerini gerçekleştirdiklerini, İstanbul'da sağlık seti hediye ederek uygulamalı eğitim verdiklerini açıkladı.

Deah Barakat'ın teyzesi Seza Barakat ise, "Deah, Amerika'da tıp fakültesinin diş hekimliği bölümüne bağlı birimde okuyan, etrafındaki insanlara gerçekten çok samimi duygular besleyen, gencecik bir delikanlıydı. Hal böyleyken Avrupa'da, özellikle Batı'da Müslümanlar aleyhine gelişen bu düşmanlık ve bu propaganda eylemleri kendisinin ve eşinin maalesef böyle bir olayda yitirilmesine neden oldu" diye konuştu.

Etkinlikte, katılımcılar, Suriyeli çocuklara nasıl diş fırçalayacaklarını uygulamalı olarak gösterdi. Diş görünümlü kostüm giyen kişi ilgi odağı oldu.

Suriyeli çocuklara desteklerinden ötürü Nişantaşı Rüştü Uzel Kıs Meslek Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed başlarından vurularak öldürülmüştü.

The University of North Carolina at Chapel Hill'de okuyan ve aralarında Deah'ın da bulunduğu Suriyeli ve Amerikalı bir grup genç, Deah öldürülmeden önce "Türkiye'deki Suriyeliler gülümsesin" diye "Refugee Smiles" adında proje hazırlamıştı. Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli çocukların diş tedavisinin yapılması ve onlara diş fırçası-macunu dağıtılması amacıyla hazırlanan projeye destek, "çığ" gibi büyümüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Carolina Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title