Haberler

Dbp Tutak İlçe Başkanı Tutuklandı

Ağrı’da bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tutak İlçe Başkanı Bülent Oğul’un da bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

Ağrı'da bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tutak İlçe Başkanı Bülent Oğul'un da bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı'nca güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin verdiği ifade doğrultusunda Patnos ve Tutak ilçelerinde 'sözde Aladağlar grubunda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarına' yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 5 şüphelinin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında DBP Tutak İlçe Başkanı Bülent Oğul'un da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden DBP Tutak İlçe Başkanı Bülent Oğul ve Abdullah Demir, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlarından tutuklanırken, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet cep telefonu ve 2 adet sim kart ile bölücü terör örgütü propagandası içeren çok sayıda yazılı ve görsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Patnos Tutak Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title