Haberler

DBP: Şırnak'ta IŞİD Bayraklı Kişiler Yol Kesiyor

Güncelleme:

Demokratik Bölgeler Partisi Şırnak İl Başkanı Gülenç, Şırnak bölgesinde IŞİD bayraklı ve silahlı kişilerin yol kestiğini, provokatif eylemlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç, Şırnak bölgesinde IŞİD bayraklı ve silahlı kişilerin yol kestiğini, provokatif eylemlerde bulunduğunu ileri sürerek, halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi.

"KİRLİ OYUNLAR OYNANIYOR"

DBP İl Başkanı Salih Gülenç, düzenlediği basın toplantısında 40 yıl boyunca baskı, asimilasyon ve katliam girişimlerine rağmen onurlu bir yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Elde ettikleri bu kazanımları hazmedemeyen çevrelerin 'kirli oyunlar' oynadığını ileri süren Gülenç, şunları söyledi:

"Silahlı ve maskeli bazı kişiler Şengal'de ve Kobani'de insanlık değer ve ahlakını ayaklar altına alarak, insanın kanını donduran vahşi eylemde bulunan, kafa kesen, halklarımızın ırzına ve namusuna göz diken IŞİD çetesinin bayrağını taşıyarak, provokatif bazı eylemlerde bulunmaktadırlar. Bu da halkımızda, 'IŞİD silahlı yol kesiyor, provokasyon peşinde' düşüncelerini ortaya çıkarmaktadır. Abdullah Öcalan'ın yaratmış olduğu eylemsizlik ve çözüm ortamını kendilerine fırsat bilen bazı çevreler, her geçen gün daha pervasızca halkımıza ve değerlerimize yönelmektedirler."

PROVOKASYONLARA KARŞI DUYARLI OLMA ÇAĞRISI YAPILDI

Yaşanan olayların Abdullah Öcalan'ın, 'Çözüm olmazsa kaos olur' tespitini doğruladığı görüşünü savunan Salih Gülenç, "Bu tür provokatif çabalar tam da Öcalan'ın 'Çözüm olmazsa darbe mekaniği işler ve uzun süreli kaosun kapısı açılmış olur' tespitini doğrulamaktadır. Zira bu tür karanlık çevreler, bulanık suda balık avlama çabasındadırlar. Bu çetelerle ilişkili oldukları iddiasıyla lekeli çevrelerin konuya ilişkin derhal bir açıklama yapması gerekliliğini vurguluyoruz. Aksi takdirde halkımızın özgür yaşam özlemli ve değerlerine yönelik bu saldırıların sorumlusu olma lekesinden asla kendilerini temizleyemezler. Halkımıza da bu tarz provokasyonlara karşı duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Bayraklı Şırnak Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (71)

vatandasMobil-ANDROID:

sizde pkk bayragiyla kesiyorsunuz ne var yani dinsizin hakkindan imansiz gelir

47
18
yanıtYanıtla
MÜCAHİT:

rahatsız oluyosanız defolun gidin ülkeden

30
23
yanıtYanıtla
TUĞRA:

sizlerdenmi örendiler acaba.

35
14
yanıtYanıtla
mardinli mustafa:

PKK BAYRAĞINDAN İYİDİR. HAHAHAHAHA

25
24
yanıtYanıtla
beton Mobil-ANDROID:

ışidi zerre kadar sevmem savunmam da . ama yol kesip kimlik kontrolü yapan sizsiniz ışid değil

34
12
yanıtYanıtla
Aksakal:

Oylede boylede teror orgutleri birbirinin kuyrugunu keser. . Kenardan seyretmek coook zevkli olur. . hic karismamak lazim

24
20
yanıtYanıtla
lazmobilWeb@haberler.com:

Onlar keserken iyi Isid keserken kotu Adam olsunlar

35
9
yanıtYanıtla
ACİMİRRRRAAA SEVEREKLİ:

NİYE PKK KESİYORDA İŞİD KESEMEZMİ ZORUNAMI GİTTİ. GAARRRRDAAAAAAŞ

32
11
yanıtYanıtla
bir dostmobilWeb@haberler.com:

ETEKLERİ HAZİRLADİNIZMI LOO

37
5
yanıtYanıtla
berdo:

pkk dan iyidir belki bilmiyorum göreceğiz pkk türkiye halkı sizden tiksiniyor

32
9
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title