Haberler

Dbp'li Belediyenin Hizmeti Aksatması Vatandaşı Bezdirdi (2)

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince bir haftadır ulaşım hizmetinin aksatılması, mağduriyet yaşayan halkı bezdirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince bir haftadır ulaşım hizmetinin aksatılması, mağduriyet yaşayan halkı bezdirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 25 Ekim'de Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li Büyükşehir Belediyesince kentte hizmet aksatılması vatandaşı mağdur etti.

Belediye otobüslerinin bir haftadır hizmet vermediği kentte, otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile Doğalgaz Dolum İstasyonuna çekildiği görüldü.

Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşıyor.

Yağmur altında araç beklediler

İş yerlerine, okullarına ve hastanelere gitmek için duraklara gelen vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadı. Vatandaşlar belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle uzun süre yağmur altında beklemek zorunda kalırken, duraklarda uzun kuyruk oluştu.

Bazı vatandaşlar otobüslerin çalışmaması nedeniyle okula, iş yerine, hastanedeki randevusuna geç kalırken, bazıları ise çareyi minibüs ile özel halk otobüslerine binmekte buldu.

"Yağmur altında bir saattir araç bekliyorum"

Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan Kadir Yılmaz, yaptığı açıklamada, belediyenin vatandaşlara hizmet vermek yerine eziyet ettiğini söyledi.

Belediyenin bünyesindeki otobüsleri çalıştırmadığı için iş yerine gidemediğini ifade eden Yılmaz, bir hafta boyunca belediye otobüslerinin garajda bekletildiğini belirtildi.

Yılmaz, devletin imkanlarının vatandaşlara kullandırılması gerekirken, belediyenin buna engel olduğuna işaret ederek, insanların yaşadıkları mağduriyetin dile getirilmesi gerektiğini aktardı.

"Çocuklar okula gidemiyor, insanlar işe gidemiyor, ayıptır, günahtır. Yağmur altında bir saattir araba bekliyorum. Gelen arabalar tıklım tıklım dolu çünkü belediye otobüsleri çalıştırılmıyor." diyen Yılmaz, belediyenin otobüslerin hizmet vermesini engellediğini dile getirdi.

"Milletin mağduriyeti ortada"

Ali Tokdemir, gideceği güzergaha sadece belediye otobüslerinin hizmet verdiğini anlatarak, bu nedenle çaresiz kaldığını belirtti.

Taksi ücretini ödeyecek parasının olmadığını dile getiren Tokdemir, "Minibüse binmek zorundayım. Minibüsten indikten sonra da belli bir mesafe yürümek zorunda kalacağım." sözlerine yer verdi.

Belediyeye ulaşım hizmetini aksattığı için tepkisini dile getiren Tokdemir, şu değerlendirmede bulundu:

"İşe geç kalıyoruz. Yağmurun altında şemsiyemiz yok, sırılsıklam olduk. Vatandaşa böyle haksızlık olmaz. 45 dakika araç bekledim. Milletin mağduriyeti ortada. Halk hep eziliyor, zorlukta kalıyor. Dolmuşlar dolu geçiyor. Saçımıza, başımıza bakın, mağduriyeti daha iyi anlarsınız. Otobüsler çalıştığında en fazla 10 dakika beklerdik. Hiçbir memlekette böyle bir şey yok. 81 vilayeti gez, böyle bir şey bulamazsın sadece Diyarbakır böyledir. Okula gitmesi gerekenler, okula gidemiyor. Saat 09.00'da 10.00'da işe gidiyoruz."

Tokdemir, hastaneye gitmek isteyenlerin de sorun yaşadığını ifade ederek, Diyarbakır'da ulaşım sıkıntısının yaşamı olumsuz etkilediğini aktardı.

"Halk çok büyük sıkıntı yaşıyor"

İslam Tanrıverdi de belediyenin ulaşım hizmeti vermemesi nedeniyle sorun yaşadıklarını söyledi.

Özel halk otobüsleri ve minibüslerin yetersiz kaldığını aktaran Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri çalıştırmayarak halkı cezalandırdığını belirtti.

Vatandaşlardan Mirsat Göraç, hizmetin kesintiye uğratılmaması, ne olursa olsun vatandaşa yansıtılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Halk şu anda çok büyük sıkıntı yaşıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Yılmaz Fırat Anlı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title