Haberler

DBP'li Belediye Başkan Vekili: Hesabımız Ortada

Güncelleme:

Batman Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, İçişleri Bakanının "Belediye 171 milyon TL'yi nereye gönderi?" şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Batman Belediyesi, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya cevap verdi.

Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, önceki hafta Pazar günü Batman'da katıldığı bir programda "Belediyeye 171 milyon TL gönderiyoruz. Ne yapıyorlar bu paraları" şeklinde açıklama yapan İçişleri Bakan'ı Efkan Âlâ'ya cevap verdi.

Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, "O paranın nereye gittiğini, on yılı aşkın bir süredir altı ayda bir halkımızla paylaşıyoruz. Ve hesabını veremeyeceğimiz tek bir kalemimiz dahi yoktur " şeklinde konuştu.

"HALKIMIZA VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR HESABIMIZ YOKTUR"

Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Belediyenin sürekli müfettişlerin denetimde olduğunu ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadıklarını belirterek "her seçimde belediye başkanları, meclis üyeleri siyasi nedenlerle ya tutuklanıyorlar ya da görevden uzaklaştırılıyor. Buna rağmen onlarca müfettiş denetimlerinden ise hiçbir olumsuz bir şey çıkmadı" dedi.

BELEDİYE, GELİR-GİDER TABLOSU YAYINLADI

Hürriyet Kaytar, Bakan Ala'nın iddialarına karşın belediyenin gelir ve gider tablosuna ilişkin açıklama yaptı.

Kaytar, " 2015 Yılında belediyemizin geliri toplamı 231 milyon 193 Bin TL, gelirin 174 Milyon 586 Bin TL'si ise İller Bankası payıdır. Devlete olan borçların ödenmesi için İller Bankasından alınan kredinin taksitleri için 2015 yılın 29 Milyon 495 Bin TL ödenmiştir. Ayrıca Vergi Dairesi, Sgk, Elektrik kurumu ve diğer resmi kurumlara olan cari yıl borçları süresinde ödenmiştir. Cari yıl kamu borçları için ödenen tutar 34 Milyon 616 Bin TL'dir. Memur, işçi, sözleşmeli ve hizmet alımı personelleri için belediyemiz kasasından çıkan tutar 76 Milyon 887 Bin TL olmuştur. Bununla beraber 32.113.258,64 TL tutarı kalem kalem hizmet ve çalışmalara kullanılmıştır" dedi.



Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title