Haberler

DBP'li Altun: Kayyım Vurulsa Üzülmem!

Güncelleme:

HDP ve DBP'lilerden Kayyım'a büyük tepki

Görevinden uzaklaştırılan DBP'li İl Genel meclisi üyesi M. Salih Altun "atanacak kayyım vurulursa çok üzülmeyeceğim" dedi.

Batman, Gercüş, Beşiri, İkiköprü ve Balpınar Belediyeleri Eş Başkanlıkları ile DBP Batman İl Genel Meclis gurubu imzasıyla dün Belediye toplantı salonunda bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının okunmasından sonra gündemde olan "kayyım" atanmasıyla ilgili olarak görevden uzaklaştırılanlar açıklamalarda bulunarak tepkilerini dile getirdiler.

Kayyım atamasının haksızlık olduğunu, yüzde 48'le seçilenlerin herkese hükmettiği, yüzde 78 oy alan Belediyelerin ise kayyıma devredilmek istendiğini söyleyen konuşmacılar çarpıcı cümlelerle kayyıma karşı olacaklarını söylediler.

Gülüstan Akel, A. Bari Karaağaç, M. Salih Altun, Mehmet Candemir ve A. Kerim Kaya'dan oluşan platform heyeti adına basın açıklamasını M. Salih Altun okuduktan sonra katılımcıların kayyımla ilgili görüşleri alındı, daha sonra basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Toplantıda yapılan konuşanların söyledikleri şöyleydi:

Abdülbari Karaağaç DBP İl Başkanı: "Partilerimizin Belediyelerine saldırı yapılmaktadır. Hükümet, valileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini kayyım olarak atayıp Belediyeleri gaspetme planını hazırlıyor. Konu Kürt belediyeleri olunca da bu daha da aciliyet kazanıyor.

Gülüstan Akel: AKP demokrasiyi tanımıyor. İlçeleri yakıp yıktılar. 8 aydan beri Batman ve diğer belediyelerin bertaraf edilme operasyonları yapılıyor. Halkımız buna karşı tavır ve tepki gösteriyor ve de gösterecektir.

Sabri Özdemir: Kayyımların görevlendirilmesi sivil darbe olur, hükümetin bunu meşrulaştırma çabası içinde olduğunu biliyoruz. Şimdiye kadar alınan kararları tanımayacağız. Görevden alındığımızdan bu yana belki evraklara imza atamadık ama, halen de halkımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Gelecek kayyımları tanımayacağımız gibi, Batman halkı da kayyımları kabul etmeyecektir.

Beşiri Belediyesi eşbaşkanı Mustafa Öztürk: Hükümet, 7 Haziran sonrasından bu yana Kürtlerin üzerinde baskı oluşturuyor. Kayyım da bunun devamıdır. Bu tür kararlar sadece bir kişinin istekleridir. Anlaşılıyor ki; itaat etmeyen her yere kayyım ataması olacak, bizler de asla kayyımı kabul etmeyeceğiz.

Balpınar Belediye eş başkanı Gülcemal Erdinç: Diyarbakırda bir korucubaşı "ben kayyımlığa talibim" şeklinde açıklama yapmış. "Bu korucu başı Belediyelere kayyım olmak isteyeceğine gitsin Diyarbakır Valiliğine kayyım olsun"

Toplantının en çarpıcı konuşmasını da görevden uzaklaştırılan İl Genel meclisi üyesi M. Salih Altun yaptı.

Altun, Cumhurbaşkanının Valilere, Kaymakamlara talimat vererek kimseyi tanımamalarını istediğini söyledi ve kayyıma karşı olduğunu da şu sözlerle gösterdi:

"Kayyım gelir ve göreve başladıktan bir süre sonra vurulursa o kişinin vurulmasına çok üzülmeyeceğim. Hem gelmemesini hem de vurulmamasını isteriz. Sayın Karayılan da kimseyi vurmamalı, Cumhurbaşkanı da kayyım atamamalıdır. Şundan herkes emin olsun ki; bizler kaybedeceğimiz hiçbir savaşa girmeyiz. Bu mücadeleyi biz kazanacağız, Erdoğan kaybedecektir" şeklinde konuştular.






Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title