Haberler

DBP Kongresi Meclis Toplantısını Erteletti

Güncelleme:

DBP'nin 'DBP Yerel Yönetimler Kadın Konferansı' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı toplantısının ertelenmesine sebep oldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu'nun "Toprağımızı suyumuzu enerjimizi komünleştirelim demokratik özgür yaşamı inşa edelim" şiarıyla altı kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği "DBP Yerel Yönetimler Kadın Konferansı" dün yapılması beklenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Toplantısının 2. Birleşiminin ertelenmesine sebep oldu.

DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin isteğine üzerine ertelenen meclis toplantısının Perşembe günü yapılması bekleniyor. Altı ilde eş zamanlı olarak Viranşehir'de de yapılan konferansta konfederal sistemin örülmesinde yerel yönetimler ve kadının rolü genişçe tartışıldı. Yine konferansta eğitimden kültüre, sağlıktan ekonomiye, bilimden ekolojiye kadar birçok konuda kadın perspektifiyle önemli tartışmalar yürütülerek genel konferansa sunulacak önergeler hazırlandı.

KONFERANS SİMGE İSİMLERE ADANDI

DBP Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu öncülüğünde Viranşehir'de gerçekleştirilen konferansların ikinci gününde devam eden konferansta, "Yerel Yönetimlerde Eğitim Taslağı", "Ekoloji Taslağı", "Ekolojinin Üretim Politikaları", "Kentleşme Politikaları", "Ekonomi Taslağı" başlıkları üzerinde tartışmalar yürütüldü. Yapılan tartışmalar ardından kadınlar tarafından öneriler sunuldu. Konferansa katılanların yaptığı öneriler ardından, genel konferansa katılacak delegelerin isimleri belirlendi. Konferans, Kobani direnişinin simge isimlerinden YPJ savaşçısı Arin Mirxan, Kader Ortakaya ve Gülizar Kaytan'a adandı. Konferansın kapanış konuşmasını, DBP Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu adına Çağlar Demirel yaptı. Demirel, "Yanı başımızda kadınlar YPJ savaşçıları olarak çetelere karşı savaşıyor. Bizler de sınırın bu tarafında konferans yapıyoruz ve geleceğimiz için kararlar alıyoruz. Biz kadınlar olarak hem savaşıyoruz hem de konferanslarla önemli kararlarımızı alabiliyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Çağlar Demirel Viranşehir Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title