Haberler

Hakkari Karıştı! Kadın Yürüyüşünde Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Hakkari DBP Kadın Meclisi tarafından düzenlenen izinsiz yürüyüşe polis izin vermedi, ortalık karıştı. Polis su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıttı.

Hakkari ile Yüksekova İlçesi'nde, Paris'te 3 yıl önce uğradığı suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti.

HDP ve DBP öncülüğünde, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile bu hafta Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde öldürülen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Hakkari'de yürüyüş düzenlendi. HDP Hakkari İl binası önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti.


POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis grubun yolu kapatmadan yürümesi için uyarıda bulundu. Grup buna uymayınca polis müdahale etti. Çıkan olay sırasında güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıttı.

"ONLARI UNUTMAYACAĞIZ"

Daha sonra Hakkari Belediye binası önünde toplanan gruba konuşan DBP'li Fatma Acar, "Bizler 3 yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 kadın yoldaşımızı anmak için demokratik bir yürüyüş düzenlemek istedik. Kadınlar olarak, 3 kadın yoldaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve onları unutmayacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.


YÜKSEKOVA'DA MÜDAHALE

Yüksekova'da kendilerini 'Özgür Kadın Hareketi' adını veren bir grubun öncülüğünde PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için düzenledikleri yürüyüşte olay çıktı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki olay sırasında güvenlik güçleri grubu tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıttı. Bu sırada HDP'nin anons minibüsüne gaz bombası isabet etti, çıkan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Silopi Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (133)

zaza12:

bu yaptiginiz zulumun altinda kalacaksiniz kurt halki kazanacaktir

25
63
yanıtYanıtla
Yaşasın Türk Kürt Kardeşliği:

Biz Kürtleri ağzınıza almayın. . Siz PKK adına konuşun.

yanıt33
yanıt2
efe:

hain beğenmiyorsan terket ülkeyi

yanıt24
yanıt5
CEREN:

Pkk için yürüyüş yapmakkk normal teröre polis müdahalesi anormal öyle miii vay be zihniyetee bakkk be yazıklarr olsun vatan hainleri sizeee gebere gebere doymadınız gebermeyee yaa ne leşş mişsiniz siz yaa güzel ülkemizin içinde

yanıt4
yanıt0
antalya:

dinsiz yine çıktı sahneye

yanıt1
yanıt0
xaxa:

zulmu yapan sizlersiniz be

yanıt9
yanıt1
ccc:

Bu mu zulum!! Vah vah, bksey gormemissin. Kurt halki bizim kardesimiz dedik ve diyoruz. Ama kendinizi otekilestirmeyin yucelestirmeyin yoksa sizin bi ulkeniz dahi olmadigini kendi hatirlatiriz, haa bukadar nefret ediyorsan, hadi git o zaman iraka suriyeye ordada kurt bol. Ama onlar buraya gzliyor zira turkiye kurtlere sahip cikan tek ulke!! Iymetini bileceksin

yanıt13
yanıt1
kürdem:

akıllı olun lan hainler. her kürtü hainmi sandınız lan hdpkk uşakları

55
7
yanıtYanıtla
NEVZAT:

1990 lı yıllarda bu tarz gösterilerde manşet şu olurdu: polis olaya müdahale etti. . şu kadar kişi gözaltına alındı. . diye. . . . 2000 li yılların haber modası şu lanet olası yere batası kelime. . . POLİS GÖSTERİCİLERİ DAĞITTI. . . . abi niye dağıtıyon niye kaçırtıyon. . yakalasana. o zaman dağda pkk ile çatışan kahraman mehmetçiğimiz de tazyikli su kullanmalı. . . bölgesel misyonumuza, barışçılığımıza, demokrasi anlayışına hiiiiç yakışmıyor. . . kınıyorum

52
2
yanıtYanıtla
URFALI GURBETÇİ:

Şu suyun zehirlisi yok muydu, bir kürt olarak bu adilerden nefret ediyorum. Geberseler de şunlaradan kurtulsak

48
5
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title