Haberler

Dbp Heyeti Çatışma Bölgesinde

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde dün meydana gelen çatışmanın ardından beraberindeki kalabalıkla bölgede incelemelerde bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün meydana gelen çatışmanın ardından beraberindeki kalabalıkla bölgede incelemelerde bulundu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün çıkan çatışmada hayatını kaybeden HDP eski Diyadin İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak'ın cenazesine katılan heyet, burada taziyeleri kabul etti. Daha sonra DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP Ağrı Belediye eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay ile DBP il ve ilçe eş başkanlarından oluşan heyet, operasyonun yapıldığı Tendürek Dağı'nın eteklerindeki bölgeye gitti.

Burada açıklama yapan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, çatışma bölgesinin ilçe merkezine çok uzak olduğunu ifade ederek, "Şimdi dün burada yaşamını yitiren kardeşlerimizin vurulduğu alandayız. İşte gördüğünüz bu yerde çatışmalar olmuş. Burası kente çok uzak bir yer. Yani askerin burada pusuya düşürüldüğü söylemleri var ya bu tam tersi bir şey. Yani bu barış sürecinde bu dağın başında, bu kayalıklarda operasyonun ne anlamı var. Bunu yetkililerden sormak lazım. Yani 3 yıldır barış görüşmelerinin devam ettiğini ama operasyonların olmadığını, ne yazık ki dünkü operasyonu böyle sıradan bir operasyon olmadığını buraya geldikten sonra anladık. Bu işin failleri kimse, o sivil arkadaşlarımıza saldırıyı gerçekleştirenler kimlerse barış sürecinin sabote edilmesine neden olanları bir an önce valinin de, savcıların da derhal bu konuda soruşturma yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bakın biz buradayız, bu kentin temsilcileriyiz, vicdan sahipleriyiz ve buradayız. Geldik çatışma alanının içine, hala her tarafta barut kokuları var. Her tarafta kan izleri var. Yani ülkemizde bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bir bahar yaşanıyor, biz kıştan bahara geçiş yaptık. Barış sürecini daha da çok büyütmemiz gerekirken, Sayın Öcalan'ın açıklamaları var, umut verici açıklamalar var, PKK'nın kongre çağrısı var, toplanması var, bunların hepsi varken ve bir seçim var ve bu seçimi kana bulamak, bu seçimlerden özellikle baskı uygulanarak seçimleri gölgelemeye çalışan kesimler var. Biz koşullar ne olursa olsun bu yaşanan baharı kışa bir daha çevirmeyeceğiz" diye konuştu.

Heyet daha sonra bölgeden ayrıldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamuran Yüksek Diyadin Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

gercekMobil-ANDROID:

bu hainleri konusturuyorlar ya..birde bu adiler devletten para aliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title