Haberler

DBP, 26 İlde Örgütlerini Feshediyor

Güncelleme:

Demokratik Bölgeler Partisi, büyük çoğunluğu Türkiye'nin batısında bulunan 26 il ile bunlara bağlı ilçe ve beldelerdeki teşkilatlarını kapatma kararı aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin kurulmasından sonra bölge partisi olarak faaliyet yürüteceği açıklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), büyük çoğunluğu Türkiye'nin batısında bulunan 26 il ile bunlara bağlı ilçe ve beldelerdeki teşkilatlarını kapatma kararı aldı.

Eş başkanlıklarını Emine Ayna ve Kamuran Yüksek'in yaptığı Demokratik Bölgeler Partisi, 13 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği MYK toplantısının ardından 26 il örgütü ilçe, belde yönetim ve üyeliklerini feshetti.

İŞTE O İLLER

Alınan karar ile DBP, bundan sonra İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Denizli, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Kilis, Osmaniye, Erzincan, Hatay illerinde bulunan DBP örgütlenmeleri ve parti üyelikleri sona erdi. Alınan karar söz konusu kentlere gönderilen genelge ile de teşkilatlarla paylaşıldı.

ÖZERKLİĞİN 8 BOYUTU

Temmuz ayı içerisinde kongreye giderek isim değişikliğinin yanı sıra köklü bir değişime de giden DBP, Doğu ve Güneydoğu'da demokratik özerkliğin inşası noktasında çalışma yürüterek, özerkliğin 8 boyutunu hayata geçirme kararı almıştı. İl örgütlerinin kapatılmasının ardından genel merkezin de resmi olarak Ankara'da bulunacağı ancak, çalışmaların Diyarbakır üzerinden yürütüleceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (74)

FatsalıMobil-IOS:

İnşallah kökten kapanır şerefsiz vatan hainleri terörist köpekler.

155
142
yanıtYanıtla
CEX:

hAYDİ ORADAN KARBONAT

yanıt32
yanıt29
...:

O KAFANIZDAKİ DEMOKRATİK BÖLGELERİ KURAMADAN NEREYE YAW? DURUN DAHA KARPUZ KESECEKTİK

110
52
yanıtYanıtla
Malatyalı KürtMobil-IOS:

Yakışır

76
82
yanıtYanıtla
Ali Haydar:

senin gibi komünist dinsiz kürtlere yakışır!!

yanıt27
yanıt30
mert can:

izmitte öldürüyorlardı bunları nevruzda yakında hdp ninde sonu gelecek çarşıdaki bürolarına demirtaşın fotograflarını asmışlar az kaldı oda inecek ordan

73
79
yanıtYanıtla
salih:

ejdadınızde gelse onı üldıremesınız

yanıt5
yanıt8
liberal:

onlarda dogudaki tüm türk partilerini indirseler ne olacak o zaman demokratiikleşme olurmu sence ülkemizde nerde o zaman demokratik türkiye siyaseti diye sorarlar adama cahil

yanıt3
yanıt1
ahmet çınar.:

Mert selâmün aleykum kardeşim artistlik yapma. Swnin gibi delikanlılar ancak boyle kuru hava atar. Ben sizi yurt dışında goruyorum. Eğer ben seni bi yerde yakalasam böyle kahramanlık yapmasın ben sizi çok iyi biliyorum.

yanıt3
yanıt1
AGİD:

tek yol HÜDAPAR. . . .

49
76
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title