Haberler

Melında Gates Vakfı'ndan Türkiye'ye Destek

Güncelleme:

Orhan Aysezen - Dünya Bankası, "Nakitten Daha İyi İttifakı" ve Bill - Melinda Gates Vakfı'nın Kasım 2014 G20 Brisbane Zirvesi için hazırladığı bir raporda "sayısal ödemeye" geçmek için hükümetlerin daha fazla çaba göstermesi istendi. Türkiye örneği verilen Raporda, "Avustralya'nın Finansal Katılım İçin Küresel Ortaklık kapsamında başlattığı gibi, Türkiye'yi özellikle havaleler, piyasalar ve ödemeler konusunda yaptığı iyi işi ileri taşıması konusunda teşvik ediyoruz" denildi.

Dünya Bankası, "Nakitten Daha İyi İttifakı" (Better Than Cash Alliance) ve Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın G20 Küresel Finansal Katılım Ortaklığı için hazırladığı "Sayısal Ödemenin Fırsatları" raporu yayınlandı. Raporda ödemeler, havale ve transferlerin sayısal (dijital) yapılmasının G20 ülkelerinin geniş tabanlı ekonomik büyüme, finansal katılım ve kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi hedeflerine katkıda bulunacağı belirtildi.

Raporda "Avustralya'nın Finansal Katılım İçin Küresel Ortaklık kapsamında başlattığı gibi, Türkiye'yi özellikle havaleler, piyasalar ve ödemeler konusunda yaptığı iyi işi ileri taşıması konusunda teşvik ediyoruz" denildi. 2015 sonunda G20 zirvesinin Türkiye'de toplanacağı hatırlatılan raporda hükümetlerin sayısal ödeme çalışmalarında ilerleme kaydetmeleri istendi.

Raporda hükümetlerin Kasım 2014'te yapılacak G20 Brisbane Zirvesi'nde yaygın kullanılan sayısal finansal sistemleri bir büyüme yolu, kadınların ekonomiye daha fazla katılımı ve sayısal ödemeye daha büyük erişim konularını nasıl daha fazla benimseyebileceklerini tartışma çağrısında bulunuldu.

-SAYISAL ÖDEME YOLSUZLUĞU ÖNLER-

Raporda sayısal ödemelerin nakit ödemeden daha etkin olması yanında, yolsuzluk ve suçları azaltacağı, hükümetin ücret ve sosyal transferlerinde maliyeti düşüreceği, dezavantajlılar için yeni finansal sistem imkânı sunacağı ve kadınların ekonomik gücünün artırılması hedefine katkıda bulunacağı kaydedildi. "Hükümetler, özel sektör ve uluslararası toplum, sayısal ödemeleri dünya genelinde "bankalaşmamış' milyarlarca yetişkin için ulaşılabilir kılma karşısındaki zorluğun üzerine gitmeye odaklanmalı" denildi.

-HÜKÜMETLERE TAVSİYELER-

Hükümetlere yönelik tavsiyeler ise şöyle özetlendi:

"-Sosyal harcamalar dâhil ödemeler ve makbuzlarınızı sayısallaştırın: Sayısallaştırma maliyetleri dramatik biçimde düşürme, verimlilik ve şeffaflığı artırma, altyapı inşasına yardımcı olma ve sayısal ödeme aşinalığının artırılması potansiyeline sahip.

-Ödemelerin sayısallaşmaya geçmesine yönelik düzenleyici bir gündem üzerinde etkin olarak yoğunlaşın: Bazı düzenleyici otoriteler hala sayısal finansal devrimi kucaklamakta çekingen ve özellikle üzerine gidilmesi ihtiyacı bulunan makul endişelere sahipler. Hükümetler düzenleyicileri G20 hedeflerine ulaşmak için sayısal finansal hizmetleri elde edilebilir kılma konusunda cesaretlendirmeli.

-Tedarikçilerin ürün geliştirmede rekabet edebilecekleri bir temel teknik ödeme platformu altyapısı yaratmak için kamu ve özel sektörü bir araya getirin: Kamu ve özel sektör bir ödeme platformu etrafında bir araya gelebilir ve ek finansal hizmetlerde rekabet ve inovasyon sağlayabilir. Piyasa katılımcıları arasında paylaşılan, güvenli, güvenilir, emniyetli, sağlam ve ulaşılabilir bir platform finansal katılımın katalizörü olacak ve temel finansal hizmetlerin büyük ölçekte kabulünü teşvik edecektir.

-Özel sektör inovasyonunu teşvik eden olanak sağlayıcı bir ortam yaratın.

-Sayısal finansal servis sağlayıcılarını, tüketici ve küçük işletmeleri, güven, uyum ve kabulü artırıcı yöndeki seçenekleri konusunda eğitmeleri konusunda rehberlik edin.

-Bu gelişmekte olan alanda uzmanlık kaynağı olarak çokuluslu kalkınma bankaları ve kurumlara dikkat edilmeli."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Orhan Aysezen Dünya Bankası Brisbane Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title