Haberler

Daylak Pazarları İlgi Görüyor

Güncelleme:

Ege Bölgesi'nin sevilen kış eğlencelerinden olan deve güreşleri öncesinde, daylak pazarları da deve sevenlerin akınına uğruyor.

Ege Bölgesi'nin sevilen kış eğlencelerinden olan deve güreşleri öncesinde daylak pazarları da deve sevenlerin akınına uğruyor.

Deve yavrusuna Daylak deniliyor. Aydın'ın İncirliova ilçesindeki daylak pazarları bugünlerde oldukça hareketli. Zira aydın ilinde Daylak yetiştiriciliğinde İncirliova öncü. İncirliova Deveciler Derneği Başkanı Aytekin Kaya ve ilçenin öncü besicilerinden Levent Bektaş İncirliova'da Daylak pazarının yıl boyunca canlı olduğunu söylediler. İncirliova'da yetiştirilen ve satılan daylaklar Antalya ve İran'dan geliyor. Bu Daylak yavruları 3 ila 4 yıl arasında bakıldıktan sonra güreşlere başlıyorlar.

Arenaların iddialı tülülerinin fiyatı 15 bin liradan başlıyor,60-70 bin liraya kadar çıkıyor.3 Yaşındaki bir Daylak'ın 16 bin liradan başladığı ve 22 ila 25 bin lira arasında değiştiği öğrenildi. İncirliova'da yetiştirilen Daylakların ünlü birer Deve olarak arenalarda boy gösterdiğini söyleyen Dernek Başkanı Kaya,"Daylak pazarı denilince akla İncirliova geliyor. Levent arkadaşımız İlçemize de dana üretimi yapıyor. Fakat Daylak Çiftliği de kurdu. Saat 16.00'ya kadar bakılan Daylaklar daha sonra güreşe çıkarlar. Güreşmek Deve'nin doğasında var. Kısacası İncirliova'dan ünlü develer çıkıyor"dedi.

Levent Bektaş'ın Daylak çiftliği Koçarlı-İncirliova kavşağında bulunuyor. Çiftlikte de ortamla 10 ile 15 arası Daylak yetiştiriliyor.

BİR DEVENİN BAKIMI 2 İLE 4 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR!

Bir Yörük geleneğidir Deve güreşleri. Fakat son yıllarda Deve fiyatları ve bakım giderleri artmasına rağmen, Deve tutkusu maliyetleri göz ardı ediyor. Dernek başkanı Aytekin Kaya, bir devenin yıllık yem ve bakım giderinin 2 ila 3 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Fakat Deve bakımı için Savran tutulması halinde fiyatın 5 bin liraya kadar yükseldiğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title