Haberler

"Dayakçı Kocayı Polise İhbar Edin"

Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, kadınlara yönelik şiddete ilişkin olarak "Şiddet görüyorsanız, polisi aramaktan çekinmeyin" yarısında bulundu.

Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, kadınlara yönelik şiddete ilişkin olarak "Şiddet görüyorsanız, polisi aramaktan çekinmeyin" yarısında bulundu.

Kıraç, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğrenci velilerine yönelik düzenlenen huzur toplantısında, güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin okulda ve okul dışında güvenliklerini sağlamak, onların zararlı alışkanlıklardan korunması için alınan tedbirleri ailelerle paylaşmak amacıyla okullarda bu tür toplantılar düzenlediklerini ifade eden Kıraç, polisin suçluyu yakalamaktan çok suçu önlemek gibi önemli bir görevi olduğunu vurguladı.

Bu konuda Toplum Destekli Polis uygulaması kapsamında vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade eden Kıraç, şunları söyledi:

"Anne babanın evde yaptığı tartışma veya kavga, çocukları önemli ölçüde negatif yönde etkiliyor. Aile ortamında rahat olmayan çocuklar, arkadaşları arasında şiddete yöneliyor. Özellikle kadınlara sesleniyorum, aile içi şiddet olayında polisi aramaktan çekinmeyin. Kadına Şiddet Yasası kapsamında dayakçı kocalara ciddi yaptırımlar geldi. Bu olumsuzlukları polise ihbar etmekten çekinmeyin. Kısa bir süre içinde her mahallenin bir polisi olacak. Bu gibi şikayetlerinizi mahalle polislerine de anlatabilirsiniz."

- NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title