Haberler

Davutoğlu ve Kahraman Fatih Camii'nde Cenaze Törenine Katıldı

* Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman 92 yaşında hayatını kaybeden Abdullah Yeğin'in, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

* Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman 92 yaşında hayatını kaybeden Abdullah Yeğin'in, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Güngören'de özel bir hastanede kalp yetmezliği nedeniyle dün 92 yaşında hayatını kaybeden Abdullah Yeğin, Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Yeğin'in cenaze törenine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkan İsmail Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yeğin'in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğunluk nedeniyle herhangi bir izdihamın yaşanmaması için polisler ve cami görevlileri sık sık cemaate uyarılarda bulundu.

CENAZE NAMAZINI GÖRMEZ KILDIRDI

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Yeğin için helallik isteyen Görmez, "Biz millet olarak onu, orta okulda öğrenciyken hocasına ve üstadına gidip, 'üstadım mualimlerim bana Allah'ı anlatmıyorlar' şikayetinden tanıyoruz. Üstadı da ona 'mualimlerin sana anlatmasa da okuduğun bütün dersler, fenler, fizik, kimya, biyoloji ve bütün kainat sana Allah'ı anlatıyorlar' cevabını vermiştir. O da bütün hayatını bu yolda adadı. Bu milletin çocuklarına imanı ve hakikatlerini anlatmak için hocasının, üstadının yolunda oldu" diye konuştu.

EYÜP SULTAN MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Görmez'in konuşmasının ardından Yeğin'in cenazesi Davutoğlu ve Kahraman'ın da omuz vermesiyle kaldırıldı. Cenazeye el vermek isteyenler, kısa süreli kargaşaya neden oldu. Korumalar açtıkları koridorla Davutoğlu'nun ve Kahraman'ın camiden çıkmasını güçlükle sağladı. Yeğin'in cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedildi.

ABDULLAH YEĞİN'İN ÖZGEÇMİŞİ

Said-i Nursi'nin öğrencilerinden olan Abdullah Yeğin, 1924 yılında Kastamonu'ya bağlı Araç ilçesi Kıyan köyünde doğdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Ahmet Davutoğlu Abdullah Yeğin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title