Haberler

Davutoğlu: Biz Diasporadan Ezber Bozan Adım Beklemiyoruz

Güncelleme:

Bakan Ahmet Davutoğlu 1915 mesajı ile ilgili, "İki taraftan biri el uzatmışsa o zihin orada durur. Karşılık olmazsa taziyemizi geri almayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, "Metin üzerinde çok çalıştık. 2005'te temelleri atıldı aslında. İki taraftan biri el uzatmışsa, o zihin ve gönül orada durur. Biz beklediğimiz karşılığı almayınca taziyemizi geri alıyoruz diyecek değiliz. Biz mevcut algıyı kökten sarsacak bir adım attık. Biz diasporadan ezber bozacak bir adım beklemiyoruz." dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"BU AÇIKLAMAYI KİMSE BEKLEMİYORDU"

"1915 olaylarına ilişkin metin üzerinde çok çalıştığımız bir metin. Metinde geleceğe bir atıf var. Felsefi olarak dünyanın neresinde olursa olsun sadece aklına değil gönlüne de hitap etsin istedik.

Her bireye hitap etmeyen bir dil kalıcı olamaz. Biz bunun herkese hitap etmesini istedik. Ermeni temsilcileriyle görüşüp anlamaya çalıştık. Metinle hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bunun sürpriz olduğunu biliyorum, bu açıklamayı kimse beklemiyordu.

DAVUTOĞLU'NDAN TARİHE DAMGA VURACAK SÖZ

İki taraftan biri el uzatmışsa, o zihin ve gönül orada durur. Biz beklediğimiz karşılığı almayınca taziyemizi geri alıyoruz diyecek değiliz. Biz mevcut algıyı kökten sarsacak bir adım attık. Biz diasporadan ezber bozacak bir adım beklemiyoruz.

Şimdi onlar da bizim terör saldırısında öldürülen diplomatlarımız için taziye dileyecekler mi? Bunu beklediğimiz için sormuyorum. Ama biz bu adımı attık. Bu geleceği birlikte inşa edeceğiz diye ümit ediyorum.

Önemli olan zihniyet dönüşümü. Biz zamanın ruhuyla özdeşleşebilirsek milli değerlerimizi koruyabiliriz.

"BU METNİN İLK ADIMI 2005'TE ATILDI"

Bu metnin ön izlerini 2005 yılında TBMM'de alınan kararlarda, Başbakan'ın açıklamalarında görebilirsiniz. Biz milli meselelerimizi, evrensel bir dille savunabiliriz. Adil hafızayla yeni bir tarih yönetimini ifade ettik.

O acıları paylaşabilirsek, ortak mirası da değerlendiriz. Yöntemde anlaşırsak, zamanın ruhunu kavrarsak geleceği birlikte inşa edebiliriz. Umarım bu çağrımız karşılığını bulur.

Sayın Başbakanımız dün her alanda normalleşmemiz lazım dedi. Siyaset zihniyet dönüşümüyle olur. Zihniyet dönüşümü de insanın kendisiyle barışık olmasıyla olur. Özgüveni olan kişi, tartışmaktan korkmaz.

Bazen yanlış yaklaşılan durumlar oluyor. Çok değişik parametreleri aynı anda kontrol edemezseniz bir barışı çok zor kurarsınız. Karabağ'daki tek mermi sistemi tümden çökertir.

Bu deklarasyonla biz Türkiye-Azerbaycan konusuna girmiyoruz. Karabağ meselesi çetrefilli bir yol ama adım adım buradaki barış da sağlanabilir.

"ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Metnin arka planındaki zihin bir anda oluşmuş değil. Siyaset cesurca resmi dili değiştirme iradesi gösterirse, bir dönüşüm yaşanabilir. Bu metnin referans bir metin olmasını istiyoruz. Biz zihniyet dönüşümünü yapmadan siyaset dönüşümünü gerçekleştiremeyiz."

 
 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Karabağ Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

bilgiçozbekaydemir@hotmail.com:

yazıklar olsun bize,bu adamlar tarafından yönetiliyortuz,bir türk olarak,ağrıma gidiyor,

34
14
yanıtYanıtla
osmanmrsmncngl@hotmail.com:

kin gütmek dogru değil geçmiş geçmişte kaldı yapılması gereken barış yolunda adımlar atmak ilişkileri güçlendirmek ve neticesinde gelecege kaygısız ulaşabilmektir.

4
23
yanıtYanıtla
lazer yaziciwinter-samuel@web.de:

Gecmisine sahip cikmamak Soyuna sahip cikmamaktir...Ermenistanla hangi iliskiyi güclendirecegizki?

yanıt0
yanıt0
28 asker 8 füze unutmadıkdfd5f4d5@hotmail.com:

Yolsuzluklar, hukuksuzluklar ve dikte yönetimlerini maskelemek için Türkiye deki her şeyi peşkeş çektiler, bu da Batıda kaybettikleri itibarlarını kurtarmaya yöneliktir. Özgürlükleri kısıtlayanlardan özgürlükçülük beklemek yandaş medya zehirlenmesi ile olur ancak.

13
10
yanıtYanıtla
İHTİYAR MANDAmehmet@hotmail.com:

sEN BU eRMENİSTAN OLAYINDAN Bİ UZAK DUR KARDEŞİM.olmuyor.Sana göre değil bu iş:)))

4
17
yanıtYanıtla
KİPkip@hotmail.com:

SANA SORUYODU ZATEN

yanıt0
yanıt0
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

taziyeye nasıl cevap bekliyordunuz acaba sn.bakan...ermeniler sıraya geçip teşekkürmü edeceklerdi...herşeyi kaşımaya başladık...durup dururken nereden icap etti kimse anlamış değil...hazır olun yakında tazminatlar istenmeye başlandığında şaşırmayın....sizlerin tavizlerinden çok çekecek bu ülke...

12
9
yanıtYanıtla
m vatanmilan-mumin@hotmail.com:

doguyu haburda davul zurnayla teslim etiniz şimdi geri kalani ermenistanamı bagışlama hevesine girdiniz bu nasıl bi akıl tutulması

18
2
yanıtYanıtla
cezacıadnan_sarilar@hotmail.com:

gör seytanın gör dedigini tc den nefret eden bir yönetimin iradesine boyun eymiş bir toplum .vatanın işgalinde bu ülke bebelerini yaslısını gecini hunharca katledip kadınına tacavüz edenden ısrarla özür dileyen bir zihniyet .ülkenin bayragını yakan askerine vatandasına kursun sıkandan kahraman yaratan bir zihniyet .bir kez olsun agızlarından ne mutlu türküm cümlesi cıkmayan bir zihniyet .sizin barış dediginiz bumu adam sıfatı ile geziyorsunuz ya bu ülkede bu meclisi temsil ediyorsunuz ya resmen ülkeyi küfara peskes cekiyorsunuz haala koyun gibi millet pesinizden geliyor kafayı yiyecem YA SİZİN ÖZÜRÜNÜZ KABAHATİNZDENDE BÜYÜK BE

12
7
yanıtYanıtla
cezacıadnan_sarilar@hotmail.com:

İNSAFLI DÜŞÜNCE= YA KARDES BUNLARIN YAPTIGI HER SEY PLANLLI BUNU DEVLETİN BASIDA BİLİYOR AMA SAMİMİ SÖYLÜYOROM TSK KARALAMAK İÇİN CANAK TUTUYOR DEVLET BUNLARA KÜÇÜK BİR ÖRNEK ADAM MAYIN DÖSÜYOR KÖYÜN BİR YERİNE O MAYININ YERİNİ O KÖYÜN İNSANINI BIRAK KÖPEGİDE ESEGİDE BİLİYOR Kİ ONLAR BASMIYOR GİDİP ASKER BASIYOR ONDAN SONRA YANIDAKİ ASKERİNİN PARAMPACA OLMUŞ PİSKOLEJİSİNDELKİ KOMUTAN O KÖYLÜYE ZOR KULANDIMI AA BAKIN TSK BİZE BÖYLE SÖYLE YAPTI DİYE PROBAGANDA YAPIYORLAR PEKİ O KOMUTAN O MAYINI ORAYA KOYANI O HAİNLERE CİCEK CİKULATA VERİPTEMİ KONUSTURACAK YOKSA SAYIN PKK LI KARDESLERİM LÜTFEN SÖYLERMİSİNİZ O MAYINI ORAYA KİM KOYDUMU DİYECEK AÇIN GÖZÜNÜZÜ BİRAZ

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title