Haberler

Davutoğlu'ndan Seçim Hükümeti Resti ve 3 Dönem Sürprizi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetine yönelik "Uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm" dedi ve üç dönem kuralı için bir tüzük heyeti oluşturduklarını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinde bakanlıkların durumu hakkında "Uygun gördüğüm kişilere teklif götürürüm" açıklamasında bulundu ve "Üç dönem kuralı için bir tüzük heyeti oluşturduk." dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN TAKDİRİ"

Davutoğlu, hükümet kurma görevinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na görev vermemesi hakkında, "Sayın Kılıçdaroğlu'na görev verilmemesi Cumhurbaşkanı'nın takdiri" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"İki ayı geçen bu süre içinde olgun bir şekilde bu yeni şartlara intibak etmeye çalıştık. Bir de şu husus önemli. Anayasa ne diyorsa, yasalar ne diyorsa, onun yapılması önemli. Küçük siyasi hesaplar için anayasal çerçevelerden kopulduğu zaman hep beraber zaman görürüz. AK Parti olarak da 7 Haziran'dan bu yana bu anayasal çerçeveyi uygulamak için büyük çaba sarf ettik. Nedir bu? Anayasa diyor ki, TBMM Başkanı seçilir, seçildi. Başkanlık divanı seçilir, seçildi. Cumhurbaşkanı görevi verir, verdi.

Ben geçtiğimiz hafta görevi iade ettim. Olağandışı bir görünüm verilmek istenen her aşamada son derece olağan davranmak lazım. Anayasal çerçeve bugün itibariyle, cumhurbaşkanı yetkisini kullanır ve bir görevlendirme yapar. Bu artık cumhurbaşkanımızın takdiridir. Görevin bana verilmesi halinde yine anayasa bana ne diyorsa onu yapacağım. Ne eksik, ne fazla.

"UYGUN GÖRDÜĞÜM İSİMLERE TEKLİF GÖTÜRÜRÜM"

Meclis Başkanımız bana sayıları verdiğinde ben uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm. O teklif götürülen şahıslar, bakanlık gibi onurlu, hele hele bu kritik dönemde bakanlık görevi üstlenmek milli bir vazifedir benim için. Böyle bir görev verdiğimde hayır dememesini beklerim.

Bu seçime hep beraber bütün partiler gireceğiz. Bu hükümetin içinde bütün partiler olursa, tansiyon düşer, bütün oy veren vatandaşlarımız temsil edildiklerini gördüklerinde mutlu olurlar.

"24 SAATLİK BİR SÜREÇ DAHA VAR"

Perşembe günü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulunmuştum. Keşke cumhurbaşkanımızı böyle bir karar vermek zorunda kalmamış olsaydı. Keşke biz siyasi partiler buna bir çözüm bulsaydık.

Şimdi işleyiş de böyle olacak. Ümit ederim ki teklif götürdüğümüz, daha 24 saatlik süreç var. Böyle bir durum olması halinde, bütün elimdeki imkanlar ve gördüğüm perspektifleri de değerlendirerek en uygun isimlere teklif götürürüm.

Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi cumhurbaşkanımızın takdiridir.

"HENÜZ GÖREVİ ALMADIM"

İsimlendirme konusunda nihai duruma gelmiş değilim. Henüz görevi almadım. Ama zihni bir hazırlık anlamında soruyorsanız, 7 Haziran'dan sonra bütün hazırlıkları zihnimizde yoğuruyoruz.

Hiçbir siyasi aidiyet bağına atıfta bulunmaksızın tek ölçüm var. Ehliyet, liyakat ve temsil kabiliyetine haiz olmak. Herhangi bir bakanlık için isimler, milletvekilleri arasında teklif ederim. en doğru ismi bulmaya çalışırım.

ÜÇ DÖNEM KURALI AÇIKLAMASI: TÜZÜK HEYETİ OLUŞTURDUK

3 dönem kuralı... Bu ilkenin temel felsefesi siyasette kan değişimine imkan sağlamaktı. Ama bu sefer özel bir durum hazır oldu. Dört ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu bir dönem olarak saymak, bazı arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur, dönem olarak saymak üç dönem kuralına takılanlar açısından zorluklar doğurur.

Bir tüzük heyeti oluşturduk. Çalışma talimatı verdim. Tüzüğümüzde başka değişikliklerin olmasını planlıyoruz."

MEMUR ZAMMI

Şimdi bunu memur emeklilerimize de sağlamak suretiyle emeklilerimize bu imkanı sağlamış oluyoruz. İyileştirmeler de sağlandı. Memurlarımızın şöyle bir farkı var. Toplu sözleşmeler memur emeklilerin de şartlarını iyileştiriyor. İşçilerimizde bu durum söz konusu değil. Ayrıca öğretmenlerimizle ilgili nöbet ücretleri konusunda bir uygulama başlatıyoruz. Elimizdeki imkanları da zorlayarak, memnuniyet verici düzeye getirdiğimize inanıyoruz.

"ANAYASA NE DİYORSA ONU YAPARIM"

Ben anayasanın hukukuna bakarım. Herkes anayasaya uyulması çağrısında bulunuyor. Ben şu anki sistem içerisinde anayasa ne diyorsa onu yaparım. Anayasa bu konuda gruplar karar alır, partiler karar alır demiyor.

Anayasa meclis başkanı sayıları bildirir, görevlendirilen başbakan görevlendirmede bulunuyor. O sistem gereği de muhataplarımıza, muhataplarımız burada tek tek milletvekilleridir. Partilerle ilgili olan sayısal olarak o partinin temsil oranlarıdır. Partiler nasıl istişare ederler o beni ilgilendiren bir husus değil. Ondan sonrası eğer hayır derlerse, onu o zaman yine ehliyet ve liyakata bakarak, önümüzdeki 2 ay çok kritik bir dönem. Terörle mücadele devam ediyor, dünya ekonomik bunalım içinden geçiyor.

Doğru olan neyse onu yaparız. Bütün partilere bana verilen oran nispetinde teklifte bulunurum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (255)

ANLAYIN DİYE.:

Bu dünya lideri masalı ne yahu. . adamı sallayan yok. . bizim saray uleması yalakalılarından başka. . geçen sene bi konuşması vardı hatırlamıyorum suriye ile ilgiliydi. . tüm dünya liderleri oradaydı. . tayyip çıkınca salon boşaldı. . nasıl hazmettiniz o fotoğrafı. .

118
7
yanıtYanıtla
DavaMobil-ANDROID:

Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin yolunuz açık olsun

26
74
yanıtYanıtla
Kürt:

Bence bu sefer barajin adında kalacak AKP abas tamamen sarayla beraber yolcudur çoktan gurunir bu sefer demirtaş senide saray dekide kurku rüyası olmuş lider geliyur salhedi demirtaş geliyur o eski abaslar yolcu haydi şimdiden tüm halkimize hayırlı olsun diyeyim

78
19
yanıtYanıtla
Alnı Secdeye Degen Adam:

Selam olsun sana kutlu davanın lideri. Ümmetin lideri selam olsun sana ve sana Yoldaş olanlara. Selam olsun sana ve Reise.

22
66
yanıtYanıtla
efsane:

HDP baraj altı kalacak. Yaşasın :))

17
66
yanıtYanıtla
AVD:

BU KADAR ŞEHİTİN KANI ERDOĞANA AYAK UYDURMANLA SENİNDE ELLERİNDE. . UNUTMA. . .

68
14
yanıtYanıtla
POYRAZ.:

Erdogan bi Dünya lideri onun gölgesinde kalmayan olmaz bu normaldir. iyi sizin itediginiz olsun diye Kitapcık frlatsın. Faizler Binbeşyüzlere cıksın sizde kına yakın olurmu Cahil sürüleri. . istikrar sevmeyen faiz lobileri. .

24
58
yanıtYanıtla
Artvin hopa:

Inadina baris inadina halklarin kardesligine inadina hdp

41
40
yanıtYanıtla
4747:

Askerler anladı ama klavye erkekleri anlayamadı. Bu savaş vatan savunması değil sarayın savaşıdır.

57
18
yanıtYanıtla
Can:

Tek kelimeyle halkı kukla gibi oynatıyorlar

61
13
yanıtYanıtla
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title