Haberler

Davutoğlu, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

ESKİ Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

ESKİ Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. KTO Karatay Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşan Davutoğlu, öğrencilere kendilerini yenilemelerini ve kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Üniversitenin sosyal tesislerinde yaptığı konuşmada küreselleşmenin getirdiği bilgi birikimi ve meydan okumalar karşısında üniversitelerin kendilerini yenilemesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Küreselleşmenin getirdiği bilgi birikimi ve yeni meydan okumalar karşısında üniversitelerimize bizlerin öğrencilik yaptığı dönemlerdeki bilgi anlayışıyla bakamayız. Kendimizi yenileyeceğiz. Yeni bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu bileceğiz" dedi.

'GOOGLE'DAN MALUMAT ALIRSINIZ, AMA BİLGİ ALAMAZSINIZ'

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte bilginin elde edilmesi, korunması ve aktarılması ile ilgili bilgi felsefesini tümüyle değiştiren büyük bir hız ortaya çıktığını da ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eskiden İspanya'dan Konya'ya bilgi almak için gelirken çok uzun yolları kat etmesi gereken bilim adamlarının yerine şimdi siz bir düğmeye basarak Japonya'da, Çin'de üretilen bir bilgiye ulaşabiliyorsunuz. ' Google Hazretleri' diye yeni bir bilgi kaynağı çıktı. Bu hız büyük bir potansiyel ama aynı zamanda büyük bir de sizin bilginizin test edilmesi açısından sıkıntılar doğurdu. Onun için şunu ayırt edeceksiniz. Malumat ayrı, bilgi ayrıdır. Google'den malumat alırsınız, ama bilgi alamazsınız. Bilgi içselleştirilmiş malumattır. Sizin emek vermediğiniz hiçbir şey bilgi haline dönüşmez."

'KİTAP OKUYUN'

Öğrencilere kitap okuma tesviyesinde bulunan Davutoğlu, "Bilgisayar ve aletleri, alet olarak göreceksiniz. Sizin önünüze geçmesine izin vermeyeceksiniz. Siz onu kontrol edeceksiniz, o sizi değil. Ama sebepsiz yere bir bilgisayarın karşısında sörf yapan bir kişi çok bilgi sahibi olmaz. Sabun köpüğü gibi gidecek olan bir ilgi sahibi olur ama bilgi sahibi olur. Bilgi sahibi olmak için sahafların kitap kokusunu alacaksınız. Kitabı seveceksiniz" diye konuştu.

Siyasete girmek isteyen öğrencilere de seslenen Davutoğlu, "Son zamanlarda herkes en kısa yoldan bakan ve başbakan alabileceğini düşünmeye başladı. Hayır arkadaşlar. Yola bakan, başbakan olmak için çıkarsanız, hiçbir şey olamazsınız. Yola adam olmak ve bu toprakların hakkını vermek için çıkarsanız millette, Allah'da sizi başbakan olarak da, bakan olarak da istihdam eder, başka yerlerde de istihdam eder. Ama önce donanımınız içiniz bu anlamda dolu olacak. Devlet yönetiminde bulunmak büyük onurdur, peygamber mesleğidir. O anlamda kimse küçük göremez. Ama şunu nasihat olarak söyleyeyim size; Bir şey olduktan sonra siyasetçi olun, siyasetçi olduktan sonra bir şey olmayın. Çünkü, siyasetçi olduktan sonra bir şey olursanız, o makamı kaybetmekten korkarsınız. Bir yanda bir şey olmadığınız sonucu doğar. Ama bir şey olduktan sonra siyasete girerseniz o makamı bir araç olarak görürsünüz. Hizmet edersiniz. Hizmet imkanı olmadığı zaman da ne olmuşsanız onu yapmaya devam edersiniz." - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti Google Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title