Haberler

Davutoğlu: Türkiye'ye Teslim Edilen Rus Pilotun Cenazesi Rusya'ya Teslim Edilecek -1

Davutoğlu: Türkiye'ye teslim edilen Rus pilotun cenazesi Rusya'ya teslim edilecek "Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada, polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir" "Rusya yetkilileri soğuk kanlı bir şekilde olayı bütünüyle ele alan bir tutum sergilemeli" "Türkiye Rusya ilişkileri karşılıklı çıkar ilişkilerine bağlı bir yapıda Türkiye, Rusya'dan tek taraflı ekonomik çıkar elde ediyor değil" Başbakan Ahmet Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda Brüksel'e hareketi öncesinde gündemi değerlendirdi.

Davutoğlu: Türkiye'ye teslim edilen Rus pilotun cenazesi Rusya'ya teslim edilecek

" Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada, polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir"

"Rusya yetkilileri soğuk kanlı bir şekilde olayı bütünüyle ele alan bir tutum sergilemeli"

"Türkiye Rusya ilişkileri karşılıklı çıkar ilişkilerine bağlı bir yapıda Türkiye, Rusya'dan tek taraflı ekonomik çıkar elde ediyor değil"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda Brüksel'e hareketi öncesinde gündemi değerlendirdi. Davutoğlu, "Hava sahası ihlali sırasında hayatını kaybeden Rus pilot, dün gece geç saat itibariyle 01.45 itibariyle sınırımızda tarafımıza teslim edildi. Kendi dini geleneği açısında da dini cenaze töreni yapıldı. Biraz sonra, Rusya'nın talebi üzerine yaptığımız girişimler sonucu Türkiye'ye teslim edilen cenaze Rusya'ya teslim edilecek" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ve şehit polislerin cenaze törenlerine ilişkin Davutoğlu, "Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimize bu terör olayları karşısında bir, beraber olma ortak bir irade gösterme mesajımı yeniliyorum" dedi. Düşürülen uçağa ilişkin Davutoğlu, Hava sahası ihlali sırasında hayatını kaybeden Rus pilot, dün gece geç saat itibariyle 01.45 itibariyle sınırımızda tarafımıza teslim edildi. Kendi dini geleneği açısında da dini cenaze töreni yapıldı. Biraz sonra, Rusya'nın talebi üzerine yaptığımız girişimler sonucu Türkiye'ye teslim edilen cenaze Rusya'ya teslim edilecek. Bu hava sahası ihlali, Türkiye'nin sadece ve sadece kendi hava sahasını korumak için yaptığı bir eylemdir. Burada kasıt ve hedef Rusya Federasyonu değildir. O esnada hangi uçak olsaydı aynı tavır sergilenirdi. Defalarca yapılan uyarılar göz önüne alınmış olsaydı bu yaşanmazdı. Sorumluluğu Türkiye tarafına atma çabaları hem uluslararası hukuk açısından geçersiz, gayri meşrudur. Hem de Türkiye ile Rusya arasındaki yakın dostluk ve komşuluk bağları aşısından da doğru değildir. Eğer bir sorumluluk aranacaksa, Türkiye hava sahasını daha öncede defalarca ihlal eden tarafta öncelikle bunun kendisini sorgulaması icap eder. Rusya'dan gelen açıklamalar komşuluk bağlamında kabul edilebilecek açıklamalar değildir. Türkiye Rusya ilişkileri karşılıklı çıkar ilişkilerine bağlı bir yapıdadır. Türkiye, Rusya'dan tek taraflı ekonomik çıkar elde ediyor değil. Ortak çıkarlar ve komşuluk ilişkilerimiz var. Rusya yetkililerinin tüm bunları göz önüne alarak soğuk kanlı bir şekilde olayı bütünüyle ele alan bir tutum sergilemesini beklemek en doğal hakkımız" diye konuştu.

"TAHİR ELÇİ'NİN CENAZESİNİN YANINDA BULUNAN TABANCADA, POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİN ELİNDEKİ TABANCA OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR"

Davutoğlu, "Bu olay kesinlikle aydınlatılacaktır. Teröristlerin polislerimize dönük saldırısı olmasaydı bütün bu acılar yaşanmamış olacaktı. Hendekler kazılmamış terör faaliyetlileri yapılmamış olmasaydı herkes huzur içinde yaşayacaktı. Soruşturma yürütülüyor. Sayın Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada, yapılan balistik incelemede bu tabancanın olayı ondan önce ilk polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Tahir Elçi Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title